Petitchef

Carbonnade Flamande-Petitchef

Felul principal
6 porții
15 min
4 ore
Foarte ușor
Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune la alta, functie de tipul de bere si de “bouquet garni”-ul folosit. Se poate servi cu cartofi prajiti, piure de cartofi sau paine, ornata cu marar si, daca doriti, insotita de muraturi.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
50 gr unt

1 kg carne de vita

50 gr faina

3 cepe

sare

piper

1 buchet garni

750 ml bere bruna

2 lingurite de zahar brun

100 gr paine cu miere

mustar

Preparare

  • Etapa 1 - Carbonnade Flamande-Petitchef
    Taiati carnea in cuburi si dati-o prin faina. Intr-o cratita topiti si rumeniti carnea pana cand devine maro-auriu.
  • Etapa 2 - Carbonnade Flamande-Petitchef
    Apoi adaugati ceapa tocata, apoi buchetul garni si sezonati cu sare si piper. Adaugati berea si zaharul brun.
  • Etapa 3 - Carbonnade Flamande-Petitchef
    Ungeti painea(cu miere) cu mustar si taiati-o in cuburi, apoi adaugati-le peste carne si amestecati. Acoperiti si gatiti timp de 2 pana la 6 ore. Carnea trebuie sa se desprinda fasii.
  • Etapa 4 - Carbonnade Flamande-Petitchef
    Gata! Se poate servi cu cartofi prajiti, piure de cartofi sau paine, ornata cu marar si, daca doriti, insotita de muraturi.

Video

YouTube

Poze

Carbonnade Flamande-Petitchef, poza 1Carbonnade Flamande-Petitchef, poza 2Carbonnade Flamande-Petitchef, poza 3Carbonnade Flamande-Petitchef, poza 4


Comentarii:

03/10/2019

Eu cred ca este foarte sanatoasa !Am gatit aceasta reteta dar cu mai putina ceapa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Valentin, 31/10/2019

Buchetul garni (franceză pentru „buchet garnisit”; pronunțat [bukɛ ɡaʁni]) este un pachet de ierburi legat de obicei împreună cu sfoară și folosit mai ales pentru prepararea ciorbei, stocului, caserolelor și a tocanelor diverse. Buchetul este gătit cu celelalte ingrediente, dar este îndepărtat înainte de consum.

(2) (0) Abuz
Gabriel, 31/10/2019

Ce este buchetul garni și unde se găsește?

(1) (0) Abuz
Miahaeladia, 31/10/2019

Mie mi-a placut foarte mult. Berea, doamnelor, se descompune la fierbere si alcoolul dispare. ceea ce ramane este un "gust" mai deosebit care numai "aduce " a bere. Si , in ultima instanta, nu trebuie sa o gatiti si nici s-o mancati cand sunteti servite undeva. Puteti ramana la sfanta tocana cu mamaliga de acasa. Exista o intoleranta la ceea ce nu am obisnuit sa mancam, pe care nu o inteleg.

(2) (0) Abuz
Rodica Rosenthal, 03/10/2019

Ma gindesc mai bine sa maninci o prajitura decit o mincare cu atita zahar si miere, si cu piine fiarta 6 ore...???

(1) (0) Abuz
emilia_t2015, 03/03/2019

De ce nu este sanatoasa? Pentru ca se foloseste bere?!?!

(1) (0) Abuz
mara_p2018, 03/03/2019

Nu este o mancare sanatoasa

(1) (6) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Turta dulce - Petitchef
Turta dulce - Petitchef
6 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Sloppy joe
Sloppy joe
4 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Friptura de vita (teriyaki steak)
Friptura de vita (teriyaki steak)
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Petitchef testeaza si apreciaza Philips Multicooker!Petitchef testeaza si apreciaza Philips Multicooker!Video retetele de la Petitchef!Video retetele de la Petitchef!Petitchef va ajuta cu retete de torturi festivePetitchef va ajuta cu retete de torturi festive

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: