Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune la alta, functie de tipul de bere si de “bouquet garni”-ul folosit. Se poate servi cu cartofi prajiti, piure de cartofi sau paine, ornata cu marar si, daca doriti, insotita de muraturi.
Taiati carnea in cuburi si dati-o prin faina. Intr-o cratita topiti si rumeniti carnea pana cand devine maro-auriu.
Apoi adaugati ceapa tocata, apoi buchetul garni si sezonati cu sare si piper. Adaugati berea si zaharul brun.
Ungeti painea(cu miere) cu mustar si taiati-o in cuburi, apoi adaugati-le peste carne si amestecati. Acoperiti si gatiti timp de 2 pana la 6 ore. Carnea trebuie sa se desprinda fasii.
Gata! Se poate servi cu cartofi prajiti, piure de cartofi sau paine, ornata cu marar si, daca doriti, insotita de muraturi.
De origine franceză, bouquet garni (buchet de ierburi) este o legătură formată din mai multe verdețuri, proaspete sau uscate care se scot dupa fierbere
Comentarii:
03/10/2019
Eu cred ca este foarte sanatoasa !Am gatit aceasta reteta dar cu mai putina ceapa
Cred ca ar fi bine să publicați rețete cu ceea ce putem găsi . Bouquet garni nu ar fi o problemă, îl putem face acasă (aici cred că ar fi potrivit frunză de dafin,1-2 o crenguțe de cimbru). Dar pâine cu miere chiar nu am văzut nici măcar la Carrefour care e franțuzesc. Aș dori să știu care este rolul pâinii în acest preparat. Pentru legat sosul avem făina.
Buchetul garni (franceză pentru „buchet garnisit”; pronunțat [bukɛ ɡaʁni]) este un pachet de ierburi legat de obicei împreună cu sfoară și folosit mai ales pentru prepararea ciorbei, stocului, caserolelor și a tocanelor diverse. Buchetul este gătit cu celelalte ingrediente, dar este îndepărtat înainte de consum.
Mie mi-a placut foarte mult. Berea, doamnelor, se descompune la fierbere si alcoolul dispare. ceea ce ramane este un "gust" mai deosebit care numai "aduce " a bere. Si , in ultima instanta, nu trebuie sa o gatiti si nici s-o mancati cand sunteti servite undeva. Puteti ramana la sfanta tocana cu mamaliga de acasa. Exista o intoleranta la ceea ce nu am obisnuit sa mancam, pe care nu o inteleg.
Comentarii:
Eu cred ca este foarte sanatoasa !Am gatit aceasta reteta dar cu mai putina ceapa
Ce rol are painea și pusă la gătit 6 ore ?
Și gătirea 6 ore mi se pare foarte mult
Cred ca ar fi bine să publicați rețete cu ceea ce putem găsi . Bouquet garni nu ar fi o problemă, îl putem face acasă (aici cred că ar fi potrivit frunză de dafin,1-2 o crenguțe de cimbru). Dar pâine cu miere chiar nu am văzut nici măcar la Carrefour care e franțuzesc. Aș dori să știu care este rolul pâinii în acest preparat. Pentru legat sosul avem făina.
Buchetul garni (franceză pentru „buchet garnisit”; pronunțat [bukɛ ɡaʁni]) este un pachet de ierburi legat de obicei împreună cu sfoară și folosit mai ales pentru prepararea ciorbei, stocului, caserolelor și a tocanelor diverse. Buchetul este gătit cu celelalte ingrediente, dar este îndepărtat înainte de consum.
Ce este buchetul garni și unde se găsește?
Mie mi-a placut foarte mult. Berea, doamnelor, se descompune la fierbere si alcoolul dispare. ceea ce ramane este un "gust" mai deosebit care numai "aduce " a bere. Si , in ultima instanta, nu trebuie sa o gatiti si nici s-o mancati cand sunteti servite undeva. Puteti ramana la sfanta tocana cu mamaliga de acasa. Exista o intoleranta la ceea ce nu am obisnuit sa mancam, pe care nu o inteleg.
Ma gindesc mai bine sa maninci o prajitura decit o mincare cu atita zahar si miere, si cu piine fiarta 6 ore...???
De ce nu este sanatoasa? Pentru ca se foloseste bere?!?!
Nu este o mancare sanatoasa