Petitchef

Vita cu ciuperci

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Pui intr-o tigaie lingura de ulei, la foc mare, il lasi sa se incinga si adaugi ciupercile spalate si taiate felii in prealabil.
  • Lasi pe foc cam 15 minute - mai amesteci din cand in cand. Nu trebuie sa-ti faci prea mari griji, ciupercile lasa apa, deci nu sunt sanse prea multe sa se lipeasca. O sa vezi ca-si schimba culoarea, mai intai intr-un rose, apoi in maroniu. Cand au ajuns la culoarea asta (dupa vreo 10 minute) acorda-le un pic mai multa atentie, mai invarte-le un pic - apa a inceput sa scada deja. Pune ierburile, putina sare si mai lasa 5 minute.
  • Scoate ciupercile din tigaie, pune-le intr-un vas si acopera-l ca sa se pastreze calde.
  • La final, dupa o ora, ce s-a intamplat a fost ca muream de pofta si ma ofticam teribil ca nu pot manca mai mult si nu pot simti totul mai bine (gusturi, mirosuri) din cauza racelii si amigdalelor inflamate. Sper din tot sufletul sa nu patesti la fel!


Poze

Vita cu ciuperci
Vita cu ciuperci - poza 2
Vita cu ciuperci - poza 3
Vita cu ciuperci - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

ion_a2016_1, 23/02/2017

Unde este carnea ?!? ai mancato cruda ?

(1) (0) Abuz
liliana_a2014_1_2
liliana_a2014_1_2, 23/02/2017

Este o ``vita de post``, acum depinde ,reteta sau bucatarul.....

(0) (0) Abuz
23/02/2017

Acum imi dau seama, vita esti tu, de-aia n-ai mentionat-o la ingrediente!

(3) (0) Abuz
23/02/2017

Toti neavenitii sunt bucatari si posteaza tot ce le vine ..numai ca nu au tinere de minte si mai uita de unele ingrediente ...importante adica vita sau asta nu mai conteaza///////???

(3) (0) Abuz
23/02/2017

Este de post? Sau de "prost"!

(3) (0) Abuz
adrian_b2015_1_2_3_4_5_6, 23/02/2017

Ce vită....

(1) (0) Abuz
23/02/2017

Nu spui nimic despre vita??? ai uitat ????

(3) (0) Abuz
23/02/2017

Unde e vita????
Ne-o imaginam doar??
Cornel

(3) (0) Abuz
23/02/2017

UNDE ESTE VITA ?

(4) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vită mafé - versiunea ușoară și întotdeauna gustoasă!
Vită mafé - versiunea ușoară și întotdeauna gustoasă!
4 porții
2 h 25 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tajine cu vită și legume
Tajine cu vită și legume
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute de vita cu parmezan
Chiftelute de vita cu parmezan
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! De ce sa consumam carne de vita? De ce sa consumam carne de vita?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează