Cartofi taranesti
Ingrediente
2
Rețete inrudite
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Punem cartofii la fiert in apa cu sare.Cand cartofii sunt fierti,ii punem in strecuratoare si ii lasam sa se scurga si sa se raceasca putin.
- Intre timp,tocam ceapa marunt.Intr-o cratita,punem ulei,atat cat sa acopere fundul,lasam sa se incinga si adugam ceapa tocata.O calim bine,punem boiaua,mai lasam putin si punem si buionul.
- Amestecam bine si apoi adaugam si cartofii.Amestecam pana ce imbrcam bine cartofii in sos.Cu grija insa ca sa nu ii sfarmam prea tare.
- Mai lasam pe foc cca 2 min si apoi adaugam si patrunjelul tocat marunt.Se servesc calzi,alaturi de ce garnitura vreti voi.Merg foarte bine cu muraturi.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:

constanta_s2014,
22/10/2023
Daca i-ai pus bulion, boia si patrunjel, deja e tocana, nu mai are nicio legatura cu reteta de cartofi taranesti!. Pentru cartofi taranesti, cartofii se fierb in coaja, separat se prajesc felii de costita(kaiser, bacon), ceapa taiata solzisori si se amesteca cu cartofii decojiti si taiati cuburi, sare, piper si aia e! Fara bulion, boia si mai stiu eu ce!