Petitchef

Ciulama de bureti cu mamaliguta

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Curatam si spalam bine de tot buretii. Ceapa curatata o taiem felii subtiri, cu coada cu tot.Maruntim si usturoiul curatat. Intr-o cratita incalzim uleiul si calim ceapa verde si usturoiul pina devin putin sticloase.
  • Adaugam apoi buretii, sare, piper , pasta de gogosari si 1/2 din patrunjelul verde tocat.Acoperim totul cu apa pina depaseste cu 1-2 degete ciupercile si lasam sa fiarba la foc mic , acoperite, cam 20 minute.
  • In acest timp preparam mamaliguta: punem sa fiarba 1, 5 l apa cu o lingurita cu sare.Cand apa clocoteste adaugam , in ploaie, faina de malai, amestecand continuu cu o lingura de lemn, sa nu se faca cocoloase. Chiar daca vi se pare ca mai trebuie adaugata faina de malai, nu mai puneti pentru ca la fierbere, mamaliga se ingroasa.
  • Lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand , aproximativ 20 minute, pina e gata mamaliga.
    Smantana o amestecam cu faina si cu putina apa pina se formeaza un sos ca o smanatana nu prea groasa.Adaugam amestecul peste ciupercile ce fierb si invartim cu lingura de lemn avand grija sa nu se faca cocoloase, apoi lasam sa mai fiarba 5 minute. Adaugam patrunjelul verde tocat deasupra ciupercilor.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Merluciu en papillote
Merluciu en papillote
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciulama de pui cu mamaliguta
Ciulama de pui cu mamaliguta
2 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Ciulama de ciuperci cu mamaliguta
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Ciulama de ciuperci
Ciulama de ciuperci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.