Ciulama de ciuperci

(4.42/5 - 1385 voturi)
186 comentarii

  • Ciulama de ciuperci
  • Ciulama de ciuperci, Poza 2
  • Ciulama de ciuperci, Poza 3
  • Ciulama de ciuperci, Poza 4
  • Ciulama de ciuperci, Poza 5
  • Ciulama de ciuperci, Poza 6
  • Ciulama de ciuperci, Poza 7
  • Ciulama de ciuperci, Poza 8
  • Ciulama de ciuperci, Poza 9
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
30 min
Gătire:
20 min
Gata în:
50 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 200-300 g ciupercute proaspete
- 1 ceapa
- 1 lingura de unt (sau ulei)
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura cu varf de faina
- 400 ml lapte
- 1-2 linguri smantana
- patrunjel si marar verde
- sare, piper

Preparare

Etapa 1

Incingem untul sau uleiul intr-o craticioara si calim ceapa taiata marunt.Spalam ciupercutele si le taiem felii. Nu le curat de pielita, chiar nu are rost daca sunt proaspete si fragede.

Etapa 2

Le adaugam si pe ele la calit peste ceapa. ce frumoase sunt, le-as manca si crude.Dupa cateva minute adaugam faina si luam de foc. Turnam cate putin lapte pana se desface faina fara sa ramana cocoloase si punem din nou craticioara pe foc la minim.

Etapa 3

Turnam laptele cate putin si amestecam continuu. Lasam sa dea in cateva clocote la foc mic (continuam sa amestecam) si ciulamaua e gata.

Etapa 4

Presaram verdeata tocata, potrivim de sare si piper si adaugam smantana dupa gust.Servim calduta cu mamaliga, o bunatate!

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (186):

Lixandra, 08/10/2015

Ciupercile se curata , se toaca si se pun impreuna cu o ceapa tocata marunt sa se caleasca , ele v-or lasa zeama in care v-or fierbe acoperit la foc mic pana scade toata zeama . Daca vi se pare ca mai trebuiesc fierte mai puteti adauga putina apa si continuati fierberea . Separat se topeste untul , se da deoparte si se incorporeaza faina , se adauga laptele cate putin amestecandu-se cu un tel sa nu faca cocoloase . Se toarna peste ciuperci , se condimenteaza dupa gust si se lasa sa mai fiarba putin . Pofta buna !

(1) (0) Abuz
simona_c2014_1_2_3_4
simona_c2014_1_2_3_4, 08/10/2015

Faina se amesteca cu putin lapte inainte ca sa nu faca cocoloase si pe urma o turnam peste ceapa si ciuperci.....este operatie elementara pe care o incepatoare o invata.In sosuri albe se pune in general marar verde nu patrunjel....ca nu e ciorba.Ceapa se patrunde bine prin inabusire(capacul deasupra )nu se prajeste ca se schimba culoarea ciulamalei.Timpul de fierbere e mai mare, ea trebuie sa fie fiarta bine nu sa o simti cruda in gura.

(2) (0) Abuz
28/03/2015

Invata Acum GRATUIT Sa Faci Bani cu un Sistem Foarte Simplu
Sistemul The Pirate Trader iti arata Absolut Gratuit cum sa faci bani
online cu o metoda foarte simpla si legala. Intra acum pe site:
www.thepiratetrader.ro/aff051.html

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
26/11/2013

Si usturoiul ala era de decor, sau asa ai copiat reteta de la altcineva, si ai uitat sa lipest tot textul? Pui faina la calit? Prinzi laptele pe oala incinsa?
Ce ai facut arata a terci, nu a ciulama...

(0) (0) Abuz
08/08/2015

Vă mulțumesc pentru interesul acordat acestei oferte!

În fișierul atașat puteți vedea despre ce este vorba.

Cu deosebită stimă,

Numele dvs Elena Lascu
Telefonul 0722.599.156

(0) (0) Abuz
22/01/2014

Este clar scrisa si etapizata, iar asta o face usor inteligibila si de aplicat !!! Pozzele sunt si ele bine venite ! Am si improvizat deja de cateva ori pe marginea retetei ... :)

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
09/04/2015

..spunea cineva aici de Ciulama Romaneasca ..bunicii sunt din dobrogea ..va spun eu ce e romanesc ..poate coliva e ...in fine, ma mira mereu combinatia de ceapa cu usturoi

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
02/01/2013

Dupa cum arata este excelanta cred ca si la gust,mia imi plac foarte mult ciupercile,am sa o pregatesc si va spun cum a iesit !!!!

(0) (0) Abuz
04/09/2013

In copilarie am mancat dar uitasem cu se face .acum i-am dat de gust. o sa fac de cate ori am ocazia este f. buna

(0) (0) Abuz
Felycia, 30/11/2012

Acum o fac....:) sper sa imi iasa ....o sa incerc sa o fac umpicut mai groasa , in poza pare prea zemoasa !!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

Risotto de quinoa si ciuperci


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale