Petitchef

Cotlet de porc in sos de rosii si vin

Felul principal
4 porții
40 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Preparare

  • Se spala carnea bine, se usuca cu un servet de hartie si se taie felii subtiri. Ceapa o taiem marunt, pentru culoare am folosit o ceapa rosie, iar daca tot e perioada cepei verzi am mai adaugat si coditele de la 2 cepe. Se caleste ceapa in putin ulei pana devine stravezie.
  • Se adauga carnea sarata ca pentru snitele, boabele de piper si enibahar, frunzele de patrunjel taiete marunt si foaia de dafin. Se lasa la prajit pentru 2-3 minute, amestecand astfel incat carnea sa se faca uniform.
  • Se adauga pasta de rosii, apa si vinul. Acoperim oala cu un capac si o lasam la foc mic pentru aproximativ 40 minute pana se face carnea.
  • Se adauga pasta de rosii, apa si vinul. Acoperim oala cu un capac si o lasam la foc mic pentru aproximativ 40 minute pana se face carnea.
  • Nu uitati sa verificati si nivelul apei, daca a scazut prea mult si carnea inca nu e fiarta mai adaugati vin diluat cu apa. La sfarsit, se adauga si laptele, condimentam daca mai este nevoie si lasam sa mai dea un clocot.
  • Merge perfect langa piure si castraveti murati. Si daca veni vorba de piure, un mic sfat de la mine: tineti cartofii in apa fierbinte cu sare pentru 5 minute inainte sa ii puneti la fiert. Folositi unt in loc de margarina, chiar daca untul ingrasa un pic e mult mai sanatos si mai gustos. Si nu pasati cartofii cu mixerul decat daca vreti sa obtineti un lipici cu gust de amidon...

Poze

Cotlet de porc in sos de rosii si vin, poza 1
Cotlet de porc in sos de rosii si vin, poza 2
Cotlet de porc in sos de rosii si vin, poza 3
Cotlet de porc in sos de rosii si vin, poza 4
Cotlet de porc in sos de rosii si vin, poza 5

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Chiftelute IKEA cu sos


Comentarii:

25/09/2014

Am incercat aceasta reteta! Nu e deloc stralucita

(0) (0) Abuz
29/10/2013

Gustos,ca la mama acasa! Buna reteta ;)

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Cotlet de porc umplut cu sos de ciuperci
Cotlet de porc umplut cu sos de ciuperci
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cotlet de porc umplut cu sos de ciuperci
Cotlet de porc umplut cu sos de ciuperci
4 porții
1h55m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cotlet de porc cu sos
Cotlet de porc cu sos
3 porții
50 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiFriptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.