Petitchef

Cotlet de porc in sos de rosii si vin

Felul principal
4 porții
40 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
3 felii cotlet de porc1 ceapa medie

50 ml vin

1 pahar de apa

3 linguri de pasta rosii

50 ml lapte

4 boabe piper

2 boabe enibaharsareuleifrunze patrunjel

Preparare

  • Se spala carnea bine, se usuca cu un servet de hartie si se taie felii subtiri. Ceapa o taiem marunt, pentru culoare am folosit o ceapa rosie, iar daca tot e perioada cepei verzi am mai adaugat si coditele de la 2 cepe. Se caleste ceapa in putin ulei pana devine stravezie.
  • Se adauga carnea sarata ca pentru snitele, boabele de piper si enibahar, frunzele de patrunjel taiete marunt si foaia de dafin. Se lasa la prajit pentru 2-3 minute, amestecand astfel incat carnea sa se faca uniform.
  • Se adauga pasta de rosii, apa si vinul. Acoperim oala cu un capac si o lasam la foc mic pentru aproximativ 40 minute pana se face carnea.
  • Se adauga pasta de rosii, apa si vinul. Acoperim oala cu un capac si o lasam la foc mic pentru aproximativ 40 minute pana se face carnea.
  • Nu uitati sa verificati si nivelul apei, daca a scazut prea mult si carnea inca nu e fiarta mai adaugati vin diluat cu apa. La sfarsit, se adauga si laptele, condimentam daca mai este nevoie si lasam sa mai dea un clocot.
  • Merge perfect langa piure si castraveti murati. Si daca veni vorba de piure, un mic sfat de la mine: tineti cartofii in apa fierbinte cu sare pentru 5 minute inainte sa ii puneti la fiert. Folositi unt in loc de margarina, chiar daca untul ingrasa un pic e mult mai sanatos si mai gustos. Si nu pasati cartofii cu mixerul decat daca vreti sa obtineti un lipici cu gust de amidon...

Poze

Cotlet de porc in sos de rosii si vin, poza 1Cotlet de porc in sos de rosii si vin, poza 2Cotlet de porc in sos de rosii si vin, poza 3Cotlet de porc in sos de rosii si vin, poza 4Cotlet de porc in sos de rosii si vin, poza 5



Comentarii:

25/09/2014

Am incercat aceasta reteta! Nu e deloc stralucita

(0) (0) Abuz
29/10/2013

Gustos,ca la mama acasa! Buna reteta ;)

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Rosii cherry caramelizate
Rosii cherry caramelizate
10 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cotlet de porc in sos portughez
Cotlet de porc in sos portughez
3 porții
30 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Cotlet de porc umplut cu sos de ciuperci
Cotlet de porc umplut cu sos de ciuperci
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cotlet de porc cu sos
Cotlet de porc cu sos
3 porții
50 min
Ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiVin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Cum racim corect o sticla de vinCum racim corect o sticla de vin

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: