Petitchef

Pulpa de porc la tava cu sos de visine

Felul principal
2 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2

Ingrediente pentru friptura:

500 g pulpa de porc

3 catei de usturoi

200 ml vin rosu

3 rosii

sare

patrunjel verde

50 ml ulei sau untura de porc

1/2 lingurita vegeta


Ingrediente pentru sos:

1 borcan compot de visine

3 linguri cu faina

3 linguri cu ulei

1 lingurita cu zahar

sare

piper

nucsoara dupa gust

Preparare

  • Pulpa de porc se fasoneaza apoi se taie felii, cam de un deget grosime si se aseaza intr-o tava unsa cu putina untura sau ulei.
  • Se face un amestec din vin, rosiile taiate cubulete, usturoiul taiat feliute, patrunjelul taiat fin, sare, piper si nucsoara.
  • Se da tava la cuptor la foc mic si, din cand in cand, se mai stropeste friptura cu zeama din tava. Instre timp se prepara sosul astfel: se caleste faina in ulei, nu se lasa sa se prajeasca, se adauga visinele curatate de samburi si zeama de la compot si se amesteca continuu.
  • Se fierbe cam 20 minute, apoi se adauga zahar, sare, piper si putina nucsoara.Friptura se serveste cu cartofi piure si sos de visine.
A adi`s blog



Comentarii:

28/06/2013

Un foartye sexy

(0) (0) Abuz
26/01/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
15/11/2012

E delicioasa...........

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pulpa de porc speciala - reteta casei
Pulpa de porc speciala - reteta casei
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pulpa de porc cu ghebe
Pulpa de porc cu ghebe
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: