Petitchef

Galuste cu mamaliga si bors de loboda

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Executam mamaliga dupa obiceiul casei si, cand e gata, cu focul stins, punem untul si parmezanul si amestecam bine.
  • Rasturnam mamaliga pe o suprafata umeda si o intindem intr-un strat de doi centimetri environ. O lasam la racit, timp in care preparam sosul: punem ceapa la calit si, dupa ce prinde culoare,
    punem pulpa de rosii cu o foaie, doua de dafin, sare, piper
  • Lasam pe foc un sfert de ora si decupam din mamaliga rondele pe care le asezam intr-un vas uns cu unt.Garnisim rondelele cu sosul de rosii
    si deasupra vin al doilea strat de rondele, bucatele de unt si inca putin parmezan.
  • Gratinam cam un sfert de ora si rezultatul e chiar satisfacator:Sau asa:Borsul, se iau felurite legume: morcovi, telina, pastarnac, ceapa verde, ceapa galbena, usturoi, cartofi, ardei gras si multa loboda, leurda si leustean.
  • Fierbem tot in afara de ierburi,pe care le adaugam mai spre sfarsit, odata cu usturoiul tocat . Cand e totul fiert, potrivim de sare, acrim cu bors si lasam sa dea cateva clocote, apoi luam de pe foc si dregem cu smantana si galbenus batute bine.

Rețete inrudite

YouTube

Carnati cu mamaliga


Poze

Galuste cu mamaliga si bors de loboda
Galuste cu mamaliga si bors de loboda - poza 2
Galuste cu mamaliga si bors de loboda - poza 3
Galuste cu mamaliga si bors de loboda - poza 4
Galuste cu mamaliga si bors de loboda - poza 5
Galuste cu mamaliga si bors de loboda - poza 6
Galuste cu mamaliga si bors de loboda - poza 7
Galuste cu mamaliga si bors de loboda - poza 8
Galuste cu mamaliga si bors de loboda - poza 9
Galuste cu mamaliga si bors de loboda - poza 10
Galuste cu mamaliga si bors de loboda - poza 11
Galuste cu mamaliga si bors de loboda - poza 12
Galuste cu mamaliga si bors de loboda - poza 13

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Carnati cu mamaliga
Carnati cu mamaliga
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Risotto kit
Risotto kit
4 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Toast cu pesto si parmezan
Toast cu pesto si parmezan
12 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Tarta italiana cu foi filo
Tarta italiana cu foi filo
4 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează