Petitchef

Papricas de porc cu galuste de faina

Felul principal
4 porții
20 min
1 oră
Foarte ușor
Acest papricas a aparut datorita unei cereri speciale a unor prieteni ai blogului papabundetot….va voi dezvalui la momentul potrivit despre ce este vorba…deocamdata, mancam bine si ne amintim de copilarie si de perioadele petrecute la bunici, atunci cand bunica ne facea toate poftele si gatea ca nici o alta persoana de pe planeta.

Pentru aceasta reteta am folosit carne proaspata de porc si afumatura si o gramada de alte minunatii ale naturii:

Ingrediente

Numarul de porții: 4
3-400 gr carne proaspata de porc (pulpa)

250 gr afumatura poate fi costita sau scaricica (eu am folosit costita)

2 cepe rosii

3-4 morcovi noi,mai mici

1 tulpina usturoi verde

boia,2-3 foi dafin,piper,sare,ulei,unt


Pentru galuste:

2 oua,faina

Preparare

  • Etapa 1 - Papricas de porc cu galuste de faina
    Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin unt si ulei pana cand ceapa devine sticloasa (aveti grija sa nu se arda), se adauga apoi o lingura de boia dulce, 2-3 foi de dafin si se mai lasa putin pe foc.

    Adaugam apoi carnea (si cea proaspata si afumatura) si le lasam putin sa se caleasca 2-3 minute, adaugam apoi morcovii taiati rondele si apoi adaugam apa cat sa acopere carnea.

    Punem capacul si lasam sa fiarba, la inceput la foc iute si cand deja fierbe de 10 minute, dam focul incet.
  • Etapa 2 - Papricas de porc cu galuste de faina
    Dupa ce carnea s-a facut,este moale si buna incepem sa facem galustele.

    Punem o craticioara cu apa si sare la foc si asteptam sa dea in clocot pt a fierbe galustele.

    Batem 2 oua bine de tot, apoi adaugam putin,cate putin faina alba (650), la final avem nevoie de o consistenta… cleioasa ca sa zic asa ca un aluat de briose.
  • Dupa ce apa a inceput sa clocoteasca,luam o lingura si o inmuiem in apa, apoi luam cu ea din aluatul de galuste si punem in apa.

    Lasam sa fiarba la foc mic (daca e focul mare ele se umfla putin si se vor revarsa pe aragaz).

    Lasam galustele sa fiarba 15-20 minute, pentru a fi siguri insa ca s-au fiert dupa acest timp incercati o galusca si vedeti daca e fiarta.
  • Papricasul intre timp a fiert si el si ca o nota finala, am pus o lingura de amidon alimentar intr-o cana cu putina apa rece (eu nu folosesc faina la mancare), am amestecat pana amidonul s-a dizolvat si l-am adaugat peste papricas ca sa se ingroase putin sosul.

    La sfarsit scoatem galustele si le scurgem de apa apoi le adaugam peste papricas. Gustam sa vedem daca e destul de sarat de la afumatura…eu am mai adaugat putina sare si putin piper.

    Am servit cu o lingura de smantana si putin usturoi verde tocat foarte fin.

    Pofta mare!

Întrebări:

Rosiile cand se pun(nu este specificat in reteta,doar la ingrediente)

Răspuns:

Reteta NU contine rosii...contine CEAPA ROSIE ceea ce este altceva!




Comentarii (21):

12/03/2015

Ff bun ,tocmai asta pregatesc acum!

(0) (0) Abuz
10/07/2013

Misto

(0) (0) Abuz
06/07/2013

Super am sa incerc

(0) (0) Abuz
05/07/2013

E FF BUN!

(0) (0) Abuz
05/07/2013

Super

(0) (0) Abuz
05/07/2013

E foarte bun , stiu ce zic

(0) (0) Abuz
05/07/2013

Am depunctat preparatul din cauza amidonului adaugat. Sosul din tocanita se imbiba in galuste, dandu-le gust. Nu vad rostul unei ingroseli cu amidon.

(0) (0) Abuz
danaszocs
Răspuns danaszocs:

Acest preparat culinar a fost pregatit pentru un concurs la care am participat,trebuiau repectate anumite reguli si...am si castigat cu el!!!!!!!!!
Daca l-ati depunctat e problema dvs.

05/07/2013

Cu prima ocazie o voi face,sunt sigura ca este o bunatate

(0) (0) Abuz
05/07/2013

Este o mancare excelenta si nu greu de facut !

(0) (0) Abuz
05/07/2013

Chiar suna bine!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Papricas de porc
Papricas de porc
2 porții
1h20m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Papricas cu galuste si carne de vita
Papricas cu galuste si carne de vita
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Papricas de porc cu galuste de faina
Papricas de porc cu galuste de faina
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.2 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum se fac galuste pufoase din gris?Cum se fac galuste pufoase din gris?Faina integrala - parte integranta a unei alimentatii echilibrate si sanatoaseFaina integrala - parte integranta a unei alimentatii echilibrate si sanatoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: