Petitchef

Papricas de porc cu galuste de faina

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g carne de porc slaba

1 ardei gras


2-3 catei usturoi

6 rosii

100 ml suc de rosii

1-2 cani apa

4 linguri sos picant de ardei


Pentru galuste:

3 oua

cca 140 g faina

sare

Preparare

  • Taiem carnea in patratele mici si o punem la rumenit in 2-3 linguri de ulei.
    Intre timp taiem ceapa in rondele subtiri, tocam marunt usturoiul si ardeiul gras,
    Punem o craticioara cu apa la fiert iar in momentul in care apa incepe sa fiarba, scufundam rosiile pentru 2-3 minute dupa care le scoatem si le lasam sa se raceasca putin.
  • Dupa ce s-au racit, le curatam coaja si le tocam marunt. Dupa ce carnea s-a rumenit putin pe ambele parti, adaugam ceapa, usturoil si ardeiul. Amestecam si lasam la calit pt cca 4-5 minute pana ce ceapa devine translucida.
  • Adaugam rosiile tocate marunt, sucul de rosii si o cana cu apa. Acoperim cu capac si lasam papricasul pe foc mic pentru cca 45 minute sau pana ce carnea devine frageda.
  • Pentru galuste, batem usor cu o furculita ouale si adaugam treptat faina pana ce obtinem un aluat mai gros decat cel de clatite. Aluatul este gata in momentul in care furculita lasa o carare vizibila.
  • Sosul papricasului trebuie sa fie destul de lichid in momentul in care adaugam galustele in el. De aceea, daca mai este nevoie, mai adaugati o cana de apa cu 5 minute inainte de a pune galustele in papricas.
  • Inmuiem in sos o lingurita, dupa care luam cu marginea ei, mici portii de aluat pe care-l adaugam sosului.
  • Dupa ce am adaugat toata galustele, acoperim cratita cu capac si le lasam sa fiarba 5-10 minute.
  • Servim papricasul cu un pic de patrunjel pe deasupra, care mie mi-a lipsit, si cu multa multa pofta.
L Laura Adamache

Poze

Papricas de porc cu galuste de faina, poza 1Papricas de porc cu galuste de faina, poza 2

Video sugerat

YouTube

Linte cu pulpa de porc


Comentarii:

21/11/2013

Superrrrrrrrrrrrrrrrr bunnnnnnnnnnnnn

(0) (0) Abuz
24/03/2013

Extra

(0) (0) Abuz
05/03/2013

Super

(0) (0) Abuz
27/01/2013

Bun

(0) (0) Abuz
25/10/2012

Super!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Papricas de porc cu galuste de faina
Papricas de porc cu galuste de faina
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Papricas de porc
Papricas de porc
2 porții
1h20m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Papricas de pui cu galuste
Papricas de pui cu galuste
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum se fac galuste pufoase din gris?Cum se fac galuste pufoase din gris?Faina integrala - parte integranta a unei alimentatii echilibrate si sanatoaseFaina integrala - parte integranta a unei alimentatii echilibrate si sanatoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: