Petitchef

Melci cu mac din aluat fraged

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
300 g faina

200 g unt la temperatura camerei,taiat cuburi mici

125 g zahar pudra

putina sare

zahar vanilat

1 galbenus

coaja de portocala sau lamaie


Pentru umplutura:

100 g mac macinat

Preparare

  • A amestecat ingredientele pentru aluat. Se amesteca cu mana,pentru ca la caldura mainilor,untul se topeste si ingredientele fac priza frumos.
  • A amestecat ingredientele pentru aluat. Se amesteca cu mana,pentru ca la caldura mainilor,untul se topeste si ingredientele fac priza frumos.
  • A amestecat ingredientele pentru aluat. Se amesteca cu mana,pentru ca la caldura mainilor,untul se topeste si ingredientele fac priza frumos.
  • Cand aluatul e gata,se acopera cu o folie si se da la rece jumatate de ora.
  • Cand aluatul e gata,se acopera cu o folie si se da la rece jumatate de ora.
  • Cand aluatul e gata,se acopera cu o folie si se da la rece jumatate de ora.
  • Apoi scoatem aluatul si-l intindem pe masa infainata,intr-o foaie dreptunghiulara,mai lunguiata.
  • Apoi scoatem aluatul si-l intindem pe masa infainata,intr-o foaie dreptunghiulara,mai lunguiata.
  • Apoi scoatem aluatul si-l intindem pe masa infainata,intr-o foaie dreptunghiulara,mai lunguiata.
  • Preasarati desupra macul macinat in strat subtire si presati-l putin in aluat.
  • Preasarati desupra macul macinat in strat subtire si presati-l putin in aluat.
  • Preasarati desupra macul macinat in strat subtire si presati-l putin in aluat.
  • A pus nemacinat ca ma grabeam tare.
  • A pus nemacinat ca ma grabeam tare.
  • A pus nemacinat ca ma grabeam tare.
  • A rulat apoi aluatul pe lungime. A taiat felii de 1 cm.
  • A rulat apoi aluatul pe lungime. A taiat felii de 1 cm.
  • A rulat apoi aluatul pe lungime. A taiat felii de 1 cm.
  • Melcii se pun pe fartie de copt si se coc la 180 de grade,15-18 minute.
  • Melcii se pun pe fartie de copt si se coc la 180 de grade,15-18 minute.
  • Melcii se pun pe fartie de copt si se coc la 180 de grade,15-18 minute.
  • Credeti-ma pe cuvant ca rezultatul e delicios. Daca nu ma credeti,va invit sa-i incercati.
  • Credeti-ma pe cuvant ca rezultatul e delicios. Daca nu ma credeti,va invit sa-i incercati.
  • Credeti-ma pe cuvant ca rezultatul e delicios. Daca nu ma credeti,va invit sa-i incercati.

Întrebări:




Comentarii:

29/01/2013

Excelent !

(0) (0) Abuz
24/01/2013

Cea mai buna reteta!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Melcisori cu scortisoara si nuci
Melcisori cu scortisoara si nuci
6 porții
1h50m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Melci de cozonac, parfum dulce de decembrie
Melci de cozonac, parfum dulce de decembrie
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Melci cu mac
Melci cu mac
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Chec cu lamaie si mac - Petitchef
Chec cu lamaie si mac - Petitchef
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Falafel din cartofi dulci
Falafel din cartofi dulci
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei