Petitchef

Legume cu piept de pui și paste

Felul principal
2 porții
10 min
15 min
Ușor
Are calorii puține (aprox.450 cal. pe porție), are ceva carne albă, fără grăsime, multe legume și 35 gr. paste din făină integrală, cam tot ce e nevoie pentru o alimentație sănătoasă.

Ingrediente

2

Preparare

  • Se pune o cratiță cu apă la fiert pentru paste.
  • Pieptul de pui se spală cu apă rece și apoi se uscă cu șervețele de bucătărie. Se taie apoi în felii subțiri.
    Se spală legumele și se taie mărunt: zucchini, pătrunjelul, feniculul, ardeiul și morcovii în felii subțiri, scorzonera în bucăți mici, roșiile cherry se taie pe jumătate, sau în sferturi dacă sunt mai mari.
    Carnea de pui se condimentează cu sare și piper.
    Se încălzește o tigaie pe aragaz și apoi se adaugă uleiul. Se prăjește carnea de pui pe toate părțile.
  • Între timp se pune sare în apa pentru paste și se fierb pastele după indicațiile de pe pachet.
    Se adaugă scorzonera la carne și se prăjește cca. 2 minute.
    Se toarnă supa de legume și se fierbe 1 minut.
    Apoi se adaugă roșiile. Eu le presez puțin pentru ca sucul de roșii să se îmbine cu sosul. Se lasă să fiarbă puțin.
  • Se condimentează cu sare și piper.
    Se adaugă apoi celelalte legume și se fierb 2-3 minute împreună.
    Din apa în care au fiert pastele se ia puțin și se adaugă în sosul de legume.
    Se adaugă smântâna, se amestecă bine și apoi se ia de pe foc.
  • La sfârșit se adaugă spanacul și pastele strecurate și pătrunjelul tocat, se amestecă bine și se servește.
  • Scorzonera este o leguma putin cunoscuta. Eu am folosit-o in reteta pentru ca aveam in frigider. Puteti inlocui cu altceva, cu asparagus, sau champignon, de exemplu, sau puteti sa o eliminati din reteta. Mai multe detalii despre scorzonera aflati aici: http://a-bis-z.blogspot.de/2014/01/schwarzwurzel-scorzonera.html .

Poze

Legume cu piept de pui și paste, poza 1
Legume cu piept de pui și paste, poza 2
Legume cu piept de pui și paste, poza 3
Legume cu piept de pui și paste, poza 4

Întrebări:

Scorzonera?

Răspuns:

Da, este o leguma putin cunoscuta. Eu am folosit-o in reteta pentru ca aveam in frigider. Puteti inlocui cu altceva, cu asparagus, de exemplu, sau puteti sa o eliminati din reteta. Mai multe detalii despre scorzonera aflati aici: http://a-bis-z.blogspot.de/2014/01/schwarzwurzel-scorzonera.html . Va doresc o zi buna! Andrea



Video sugerat

YouTube


Comentarii:

cris_nedelcovici, 19/03/2014

Ce e aia scorzonera ?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Legume si creveti la wok
Legume si creveti la wok
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Legume inabusite
Legume inabusite
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Legume gratinate cu sunca si cascaval
Legume gratinate cu sunca si cascaval
3 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu…piept de pui Retete cu…piept de pui Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: