Mancare de dovlecei cu piept de pui si rosii

De joujou
(4.53/5 - 429 voturi)
53 comentarii


  • Mancare de dovlecei cu piept de pui si rosii
  • Mancare de dovlecei cu piept de pui si rosii, Poza 2
  • Mancare de dovlecei cu piept de pui si rosii, Poza 3
  • Mancare de dovlecei cu piept de pui si rosii, Poza 4
  • Mancare de dovlecei cu piept de pui si rosii, Poza 5
  • Mancare de dovlecei cu piept de pui si rosii, Poza 6
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 25 minute
Gata în: 45 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente

- 4 dovlecei potriviti
- 1 kg de rosii bine coapte
- 1 piept de pui
- Cativa catei de usturoi
- Ulei de masline
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- Condimente dupa gust
- Smantana sau sana

Preparare

Etapa 1

Obisnuiesc sa fac des aceasta mancarica in perioada de vara, este delicioasa si se poate face foarte bine si fara carne. Este o mancare sanatoasa si o recomand celor care vor sa-si pastreze silueta. Puteti opta pentru varianta in care nu mai caliti deloc legumele si le bagati direct la cuptor. Pieptul spalat si sters l-a condimentat, l-am taiat cubulete si apoi l-am dat la frigider.

Etapa 2

A taiat dovleceii cubulete cu ajutorul aparatului . Ardeiul, ceapa, rosiile si usturoiul le-am tocat marunt iar morcovul l-am dat prin razatoare. Cine doreste poate sa decojeasca rosiile care au fost oparite in prealabil. Am calit in uleiul incalzit pe rand : ceapa, usturoiul, apoi carnea, morcovul si la urma ardeiul.

Etapa 3

Dupa ce s-au calit legumele am adaugat dovlecelul si la sfarsit rosiile. Am condimentat dupa gust Nu a pus deloc apa ca sa fiarba in sucul de rosii. Jumatate din cantitatea de patrunjel am adaugat-o pe parcurs si restul dupa ce am inchis focul. Se da la cuptor pentru a scadea bine. Se serveste atat calda cat si rece cu smantana sau iaurt si patrunjel proaspat tocat.

Printează paginaAdaugă la favorite
De joujou



Punctează această reţetă:

Comentarii (53):

2 / 5
Postat 23/07/2016, 17:06

Iese foarte buna dar fara morcov pentru ca, dupa mine (fiecare are fixul lui), morcovul isi are locul in ciorbe si supe si nu in mancarurile scazute, si cu mai putine rosii pentru ca 1kg e foarte mult si iese mancarea acrisoara, asa ca 2 rosii sunt deajuns.

(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 25/07/2016, 10:57

Nu stiu in ce tara traiti daca propuneti retete care au nevoie de cuptor cand afara sunt 34-36 de grade. Fiti realisti cand propuneti retete! Vara in Romania poti deschide cuptorul doar daca locuiesti la Toplita, Joseni, Valea Rece, etc...

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 30/05/2016, 15:22

Nu inteleg de ce zici ca trebuie sa taiem pieptul de pui cubulete si in final e o felie de piept de pui in farfurie ? si cand se calesc se scoate pieptul de pui ... chiar nu inteleg cum v-ati descurcat sa faceti reteta :))

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 12/10/2013, 10:35

E FOARTE BUNA AM FACUTO SI MIIA PLACUT ENORM...INCERCATI SI VOI......FELICITARI DE ACEASTA RETETA

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 15/06/2013, 09:54

Foarte buna reteta!!Cred ca merge si cu cativa cartofi sau cu costita in loc de piept de pui.

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 02/12/2012, 09:53

Da arata bine, poate am sa gatesc si eu aceasta mancare, tinand cont si de celelalte voturi.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 05/07/2013, 21:48

Da este super buna azi am incercat-o prima data este gustoasa si dietetica

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 04/08/2013, 10:35

Arata bine si cred k e si gustoasa acum in sezon de vara..

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 12/08/2015, 01:39

O gatesc maine. Cred ca o sa pun mai putin suc de rosii...

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 18/04/2012, 20:51

BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEton!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:


Video sugerat




Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale