Petitchef

Mamaliga cu ciuperci

O reteta delicioasa de mamaliga , care are un aspect foarte placut si care poate fi folosita de asemenea si de lacto-vegetarieni.

Felul principal
2 porții
20 min
10 min
Foarte ușor
613 Kcal

Ingrediente

2
Cost estimat: 2.57 (1.29€/porție)

Preparare

  • Se pune laptele int-un vas adanc la fiert, se adauga sarea, pierul, usturoiul. Cand este fiert se adauga incet faina de malai si se amesteca bine . Se fierbe aproximativ 15 minute apoi se lasa sa se raceasca.
  • Se pun ciupercile la prajit in ulei fierbinte. Se adauga sare si piper peste ele. Se prajesc 7 - 10 minute.
  • Se taie mamaliga in bucati si se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei fierbinte timp de 1 minut.
  • Se aranjeaza mamaliga pe un platou si in partea de sus,se pun pe fiecare bucata ciuperci prajite. Se rade branza peste ciuperci. Se garniseste cu busuioc .

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 613Kcal
  • Carbo: 93.3g
  • Grăsimi: 14.7g
  • Grăsimi sat.: 3.6g
  • Proteine: 23.4g
  • Fibre: 7.2g
  • Zahăr: 7.6g
  • ProPoints: 16
  • SmartPoints: 18
Informații nutriționale pentru 1 porție (323g)

Rețete inrudite

YouTube

Carnati cu mamaliga


Întrebări:




Comentarii (34):

14/02/2017

IN ZONA MOLDOVEI MĂLAI =PORUMB

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/09/2013

Arata super!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/09/2013

In primul rand nu exista faina de malai.Se spune faina de porumb sau faina de grau.Sunt alte retete cu mamaliga si ciuperci mult mai bune.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 13/02/2017

Wow!!!! bomba...calorica! prajeala, prajeala.....dar banuiesc ca e buna...

(0) (0) Abuz
13/12/2016

F. buna

(0) (0) Abuz
21/08/2016

N-am inteles ce faci laptele/ il fierbi de placere?

(0) (0) Abuz
16/09/2013

Arata bine si se pregateste usor!

(0) (0) Abuz
balasa zenovia
balasa zenovia, 15/09/2013

Fb

(0) (0) Abuz
15/09/2013

Excelenta!

(0) (0) Abuz
silvia pisi, 15/09/2013

O voi încerca, nu are cum să fie decât excelentă această reţetă, această combinaţie.
Un singur amendament: făina este de PORUMB, nu este de „mălai“ pentru că acesta din urmă este de fapt porumb măcinat pînă la dimensiunea de făină sau grişat!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Carnati cu mamaliga
Carnati cu mamaliga
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Sandwich cu pui marinat, salata de varza, rosii, busuioc
Sandwich cu pui marinat, salata de varza, rosii, busuioc
1 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu cremă de ricotta și busuioc
Paste cu cremă de ricotta și busuioc
2 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
6 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.2 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Mamaliga, preparat traditional romanesc! Mamaliga, preparat traditional romanesc!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează