Petitchef

Mamaliga la cuptor

Aperitiv
6 porții
50 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Curatati cartofii de coaja, ii taiati pai si ii puneti la prajit. Intre timp puneti apa si laptele la fiert cu o jumatate de lingurita de sare. Cand fierbe adaugati faina in ploaie si amestecati cu telul.
  • Lasati pe foc timp de 10 min. apoi adaugati branza de vaci si 200 gr din branza de oaie. Mai lasati 10 min invartind din cand in cand si adaugati 40 gr unt. E gata mamaliga care trebuie sa fie destul de moale.
  • Intre timp precis s-au prajit cartofii care se scot din tigaie si se scurg de ulei. Ungeti un vas yena cu restul de unt, adaugati cu lingura jumatate din mamaliga pe fundul vasului. In mijloc, ca intr-un cuib adaugati: galbenusul de ou batut, cartofii prajiti, branza si restul de mamaliga.
  • Radeti cascavalul deasupra si dati la cuptor timp de 20 de min. Se serveste calda cu muraturi si branza iute. Garantez ca va trezeste din somn...de sete desigur...dar merita!


Poze

Mamaliga la cuptor
Mamaliga la cuptor - poza 2
Mamaliga la cuptor - poza 3
Mamaliga la cuptor - poza 4
Mamaliga la cuptor - poza 5
Mamaliga la cuptor - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

30/08/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
13/07/2013

Nu barata rau,cred ca o sa incerc!!!!!1

(0) (0) Abuz
29/05/2013

Supber

(0) (0) Abuz
03/01/2013

Super

(0) (0) Abuz
15/02/2012

Pare buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Carnati cu mamaliga
Carnati cu mamaliga
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui la cuptor-petitchef
Pui la cuptor-petitchef
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Frittata la cuptor
Frittata la cuptor
8 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Sarmale din kale (la cuptor)
Sarmale din kale (la cuptor)
20 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Filet mignon la cuptor - gătit perfect, explicat pas cu pas
Filet mignon la cuptor - gătit perfect, explicat pas cu pas
4 porții
1 h 3 m
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Mamaliga, preparat traditional romanesc! Mamaliga, preparat traditional romanesc!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează