Petitchef

Mancare de bame

Felul principal
4 porții
10 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
½ kg bame tinere

o ceapă medie

trei roşii mari cărnoase

pătrunjel

sare şi piper

Preparare

  • Bamele sunt bune de consumat atunci când sunt tinere, cu păstaia fragedă, pentru că cele bătrâne devin cleioase atunci când sunt gătite. Pentru a preveni apariţia acestui clei putem lăsa bamele acoperite cu un strat de roşii curăţate şi tăiate în bucăţele măcar 30 de minute, sau putem opări bamele în apă cu oţet sau borş.
    Se curăţă bamele de codiţă, se spală bine şi se pun într-un vas, roşiile sunt curăţate de coajă şi se taie în bucăţele mici după care sunt adăugate peste bame, se lasă aşa cel puţin 30 de minute. Se curăţă ceapa şi se taie în bucăţele mici. Într-o crăticioară se pune puţin ulei şi se căleşte ceapa, când aceasta a devenit aurie se adaugă şi bamele împreună cu roşiile. Se călesc un pic după care se adaugă un pahar mare de apă şi se condimentează după gust cu sare şi piper. Dacă doriţi puteţi adăuga şi un cartof. Bamele se fierb până se înmoaie, când este gata se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Se serveşte caldă, fie simplă, fie alături de carne de pui sau vită.

Poze

Mancare de bame, poza 1Mancare de bame, poza 2



Comentarii (21):

Ana, 15/08/2018

Eu fac destul de des aceasta mancare, este foarte buna. Au aparut bamele sin piata, am cumparat si voi face si eu. Eu am si conservat, pentru iarna, in suc de rosii si au tinut foarte bine. Aceasta leguma este o delicatete pentru francezi.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/03/2015

Simplu, sanatos si gustos.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
06/03/2015

Eu am adaugat si usturoi!
Cornel

am gătit această rețetă (3) (0) Abuz
26/07/2014

Eu le oparesc în apa cu otet 1-2 minute si le clatesc într-un castron cu apa rece. Schimb apa o data sau de doua ori, le scurg si sunt gata pentru gatit. Nici o bama nu trebuie sa fie crapata. Fac sosul: ceapa, usturoi, putina faina, apa sau supa si bulion de rosii. Dupa ce sosul este gate adaug bamele care fierb foarte repede. Se adauga patrunjel. Îmi plac mai mult reci.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
15/09/2013

*spalate f. bine . apoi curatate de codite -evitam patrunderea apei crude in interiorul pastaii ; *accent pe oparit in baie de apa -otet-sare

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
sanda, 20/09/2018

Cred ca tot asa facea si mama mea ,dar cu carne gatea aceste bame !!

(0) (0) Abuz
radu_constantin_c2015
radu_constantin_c2015, 04/11/2016

Cred ca este minunata si am sa-mi rog sotia sa-mi mai faca si mie.

(0) (0) Abuz
04/11/2016

Am sa cumpar niste bame si am sa-mi rog sotia sa-mi faca o mancarica.

(0) (0) Abuz
07/03/2015

Arata bine,iar bamele au o groaza de vitamine

(0) (0) Abuz
elena.bica, 06/03/2015

Delicios

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mancare asiatica thay chi
Mancare asiatica thay chi
3 porții
1h30m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Mancare de mazare
Mancare de mazare
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Mancare de bame
Mancare de bame
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Mancare cu piept de pui si legume
Mancare cu piept de pui si legume
2 porții
1h10m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Mancare de bame cu pui
Mancare de bame cu pui
4 porții
30 min
Ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: