Petitchef

Pui cu cardamom

Felul principal
6 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2 piepti de pui (~600 g) dezosati, fara piele

300 ml de iaurt

200-250 g de rosii tocate din conserva

2-3 linguri de ulei de floarea soarelui

30 de pastai de cardamom negru

2 lingurite de piper boabe negru

2 lingurite de boabe de coriandru, macinate

1 lingurita de curcuma (turmeric)

1 lingurita de boia iute

1 ardei iute verde, taiat rondele, pentru ornat

2 rosii feliate, pentru ornat si servit

sare dupa gust

250 g de orez cu bobul lung fiert, garnitura

Preparare

  • A scos din pastaile de cardamom semintele si le-am pus intro rasnita de macinat cafea , care oricum n-o mai foloseam in scopul pentru care a fost creata. Si am macinat aceste seminte, cu toate ca, am aflat de la un prieten arab, fost coleg de facultate, ca acest cardamom se macina intreg, coaja pastaii avand aceasi aroma! Semintele de coriandru, le-am macinat in aceeasi rasnita de cafea.
  • A pus condimentele alaturi de celelalte.Pieptul de pui, l-a spalat bine in apa rece, l-a curatat de grasime si cartilegii si l-a taiat in cubulete nu prea mari.A pus pe foc o oala cu apa si sare, in care a adaugat orezul si a lasat sa fiarba conform instructiunilor producatorului.
  • Intro tigaie mare, incingem uleiul si punem piperul boabe si cardamomul macinat la prajit, maxim 2 minute, pentru a-si lasa aromele in ulei. Dupa ce s-au prajit, scoatem cat mai multe boabe de piperul prajit in tigaie.Abia acum adaugam carnea si presaram peste ea curcuma, boiaua iute, coriandrul.
  • Amestecam bine toate ingredientele. Presaram si un varf de sare peste carne si lasam pe foc . Se lasa la prajit max 10 minute, pana cand, carnea de pui e bine patrunsa.
  • Pana se prajeste carnea, avem timp sa feliem rosiile si sa taiem si ardeiul iute. Cand carnea s-a rumenit in tigaie si zeama a scazut, adaugam rosiile tocate.
  • Amestecam bine, omogenizam, lasam sa fiarba 2 minute, dupa care adaugam si iaurtul. Continuam sa amestecam si sa omogenizam toata compozitia. Mai lasam sa "fiarba" si sa se mai combine aromele inca vreo 5 minute.In timpul asta, scoatem orezul de la fiert, il clatim cu putina apa rece pentru ai stopa prelucrarea termica, si punem orezul in farfuriile de servit.

Poze

Pui cu cardamom, poza 1Pui cu cardamom, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu ciuperci in sos de rosii picant
Pui cu ciuperci in sos de rosii picant
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui umplut pe pilaf cu ficatei
Pui umplut pe pilaf cu ficatei
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pui gong bao
Pui gong bao
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui cu taitei (expres)
Pui cu taitei (expres)
1 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionistiFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionistiRetete cu…piept de puiRetete cu…piept de pui

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: