Petitchef

Linte cu orez si ceapa prajita

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
1 cana linte

1 cana orez bob mic

1 ceapa mare taiata rondele

smantana amestecata cu 4 catei usturoi

masala mix


chimion pisat

sare

chilli

Preparare

  • Se pune la fiert separat orezul pana devine moale aproape ca un piure . Intr-o alta cratita se pune lintea la fiert ( dupa ce a stat 1 ora in apa) cu maggie, chilli si masala mix.
  • Dupa ce s-a facut se amesteca cu orezul si se mai lasa pe foc inca 5 min amestecand in continuu.Separat se pune ulei in tigaie, se pune ceapa la prajit ( atentie nu prea mult pentru a se mentine gustul dulceag ) impreuna cu 1 lingurita busuioc si chimion pisat.
  • Intr-o farfurie se pune orezul amestecat cu lintea, deasupra putin din ceapa prajita, apoi 2-3 linguri smantana si deasupra inca putin din ceapa prajita.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Linte batuta
Linte batuta
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Linte cu ciuperci
Linte cu ciuperci
2 porții
1h30m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Linte verde
Linte verde
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa - istorie si curiozitatiCeapa - istorie si curiozitatiOrez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiCeapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: