Petitchef

Muschiulet de porc cu sos de ciuperci

Felul principal
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 kg muschiulet de porc

3 foi de dafin

3 linguri de sare grunjoasa

2 fire de rozmarin

2 fire de cimbru

4 catei de usturoi, zdrobiti

5-6 boabe de piper negru

3-4 linguri de ulei de floarea-soarelui

1 ceapa mica, tocata

500 g ciupercute champignon, curatate si feliate

500 ml smantana pentru gatit (32% grasime)

2 linguri de marar proaspat, tocat

2 linguri de brandy

sare

piper negru, proaspat macinat

Preparare

  • Se curata muschiuletul de sidef si grasime. Se spala bine si se usuca prin tamponare cu prosoape de hartie. Se pun intr-o oala 5 litri de apa, sarea grunjoasa, cimbrul si rozmarinul, usturoiul, dafinul si piperul. Se da in clocot, apoi se acopera, se stinge flacara si se lasa sa infuzeze pana ce lichidul se raceste complet.
  • Se introduce muschiuletul in saramura, se acopera si se lasa la marinat peste noapte. Se scoate apoi din saramura, se scurge bine si se sterge cu grija cu prosoape de hartie. Se lasa apoi sa se zvante, la temperatura camerei, circa 1-2 ore.
  • Se tempereaza muschiuletul 1-2 ore, la temparatura camerei. Se taie apoi pe transversala, bucati de 2 cm grosime. Se sareaza si se pipereza dupa gust.
  • Se incinge restul de ulei intr-o tigaie neaderenta si se prajesc bucatelele de carne 2-3 minute pe fiecare parte, sau cat este necesar ca sa fie facute si rumenite dupa dorinta.
  • Se face acest lucru in transe, ca sa nu se aglomereze tigaia (se prajesc cate 4-6 felii odata).Se scot din tigaie bucatile prajite si se asaza pe un gratar metalic, asezat deasupra unei farfurii. Se acopera lejer cu folie metalica si se lasa sa stea 10 minute, cat timp de prepara sosul.
  • Se adauga in tigaie ceapa si se sareaza. Daca este nevoie se mai adauga 1 lingura de ulei. Se prajeste la foc mediu, racaind fundul tigaii ca sa se curete de micile resturi caramelizate lasate de carne.
  • Se adauga ciupercutele si se gatesc 2-3 minute, amestecand ocazional. Se adauga brandy si se inclina tigaia ca sa se aprinda. Se flambeaza ciupercutele pana ce flacara se stinge de la sine. Alcoolul a ars astfel, iar aroma bauturii a ramas in sos.

    Se adauga smantana si sucul lasat in farfuria de sub grilajul pe care se odihnesc feliutele de carne prajita. Se amesteca 2 minute, pana ce sosul se ingroasa usor. Se adauga mararul si se amesteca rapid. Se ia tigaia de pe foc.

    Se serveste carnea cu sos alb de ciuperci si salata verde.



Comentarii:

Nicolae
Nicolae, 13/04/2010

Minunat...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si costita!
Muschiulet de porc umplut cu ciuperci si costita!
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Muschiulet de porc cu ciuperci si usturoi verde
Muschiulet de porc cu ciuperci si usturoi verde
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Muschiulet de porc cu sos aromat si tartine de orez
Muschiulet de porc cu sos aromat si tartine de orez
2 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiMancaruri cu ... ciuperciMancaruri cu ... ciuperciSriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: