Petitchef

Muschiulet de porc cu ciuperci si usturoi verde

Felul principal
4 porții
20 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Muschiul de porc se condimenteaza cu rozmarin, cimbru, usturoi, piper si zeama de la jumatate de lamaie. Sare nu am mai pus pentru ca absoarbe toata zeama de la muschi. Se unge muschiul si cu ulei de masline si se tine la rece cel putin 30 de minute.
  • Se scoate carnea din frigider si se prajeste un pic pana cand se formeaza o crusta. Muschiul se pun in tava alaturi de zeama de la macerat si de o cana de apa sau vin alb (depinde ce ai la indemana!). Se baga la cuptorul deja incins, la foc normal. Se intorc bucatile de muschi din cand in cand, pentru a se rumeni bine pe toate partile.
  • Ciupercile champignion se curata, se taie in sferturi si se calesc in putin ulei.
  • Usturoiul verde se taie bucati potrivit de mari (2-3 cm) si se caleste 2-3 minute. Peste ciupercile si usturoiul calit se stoarce si jumatatea de lamaie ramasa.
  • Usturoiul verde se taie bucati potrivit de mari (2-3 cm) si se caleste 2-3 minute. Peste ciupercile si usturoiul calit se stoarce si jumatatea de lamaie ramasa.
  • Dupa 40 de minute se scoate tava cu muschiul de porc si se adauga ciupercile si usturoiul. Se adauga putina sare. Daca mai e nevoie se mai stropeste cu sosul din tava. Daca mai e nevoie, mai adauga apa; acolo un pic de sos tot trebuie sa ramana.
  • Se baga din nou la cuptor pana se rumenesc toate ingredientele. In total muschiuletul de porc sta la cuptor o ora si 20 de minute.


Poze

Muschiulet de porc cu ciuperci si usturoi verde
Muschiulet de porc cu ciuperci si usturoi verde - poza 2
Muschiulet de porc cu ciuperci si usturoi verde - poza 3
Muschiulet de porc cu ciuperci si usturoi verde - poza 4
Muschiulet de porc cu ciuperci si usturoi verde - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

30/01/2014

Buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/03/2014

K

(0) (0) Abuz
20/12/2013

Super...multumesc pentru reteta..

(0) (0) Abuz
12/10/2013

Reteta suna asa de apetisant ca abia stept sa-l gust!

(0) (0) Abuz
28/09/2013

Ffffffffffffffffffff buna

(0) (0) Abuz
21/05/2013

Super reteta super buna super arata

(0) (0) Abuz
12/04/2013

Super tare....am incercat si e belea ...

(0) (0) Abuz
13/02/2013

Foarte bun merita incercat

(0) (0) Abuz
11/08/2012

Delicios

(0) (0) Abuz
24/06/2012

Ok

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
4 porții
3 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează