Petitchef

Muschiulet de porc cu sos aromat si tartine de orez

Felul principal
2 porții
10 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Se spala bine carnea si se sterge prin tamponare cu prosoape de hartie. Se taie in jumatate bucata de muschiulet si se despica pe orizontala, fara a se taia de tot. Se desface ca o carte fiecare bucata. Se sareaza si se pipereaza. Se desprind cateva ramurele de pe 1 fir de rozmarin si se asaza pe bucatile de muschiulet desfacute. Se inchid bucatile de carne, astfel ca sa includa rozmarinul.
  • Se amesteca intr-un castron sucul de lamaie cu 2 linguri de ulei, vin, zahar si usturoi. Se adauga 1 foaie de dafin si 1-2 fire de rozmarin pe fundul castronului. Se asaza bucatile de carne deasupra. Se toarna peste ele amestecul din castronel si se rotesc bucatile de carne ca sa vina in contact uniform cu marinada. Se acopera castronul si se lasa la marinat cateva ore , in frigider.
  • Se pun intr-o cratita otetul, apa, ceapa, verdeturile, dafinul si boabele de piper. Se da in clocot lichidul si se fierbe incet, cateva minute, pana se reduce la jumatate. Se strecoara, se arunca solidele si se raceste. Intr-un castron se bate untul cu o lingura de lemn, pana se inmoaie.
  • Intr-un castron separat, deasupra unei oale in care fierbe foarte incet apa, se bat galbenusurile si lichidul strecurat pana ce se albesc si capata o textura pufoasa. Nu trebuie ca apa de sub castron sa clocoteasca, pentru ca mixtura de oua se poate branzi. Se adauga treptat untul batut, cate jumatate de lingura odata. Nu se adauga o noua portie de unt pana ce precedenta nu a fost incorporata complet. Se adauga salvia tocata si se asezoneaza cu sare si piper. Se amesteca bine. Se pastreaza sosul caldut, avand grija ca temperatura sa nu fie prea mare si sa se branzeasca.
  • Se scoate carnea din marinada si se curata bine de rozmarin. Se sterg bucatile de carne desfacute, prin tamponare cu prosoape de hartie. Se bat apoi usor, ca sa se lateasca cat mai mult. Se potrivesc feliile de cascaval si de bacon ca sa aiba dimensiuni corecte. Se asaza pe cate una dintre jumatatile bucatilor de carne cateva felii de bacon si de cascaval , apoi se inchid la loc bucatile; se fixeaza cu scobitori.
  • Se incing untul si uleiul intr-o tigaie mare, neaderenta, la foc mediu. Se prajesc cele 2 bucati de muschiulet cate 4-5 minute pe fiecare parte, pana ce sunt rumenite la exterior, iar cascavalul s-a topit in interiorul buzunarelor. Se scot buzunarele de muschi si se asaza pe un grilaj metalic, asezat pe o farfurie mare, sau platou. Se acopera lejer cu folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca 5 minute.
  • Se asaza tartinele de orez, cate doua, in mijlocul unei farfurii individuale, calde. Se stropesc cu sosul fierbinte din tigaie si se lasa 1-2 minute, ca sa se inmoaie putin. Peste ele se asaza cate o bucata de muschiulet fierbinte, iar aceasta se stropeste cu jumatate din sosul cald. Tartine de orez se gasesc in supermarket. A folosit tartine de la Riso Scotti, marca Risette. La nevoie le puteti inlocui cu felii de paine veche de 1-2 zile, eventual prajita putin pe gratar, sau sub grill.

Rețete inrudite

YouTube

Tartine reni



Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tartine cu ricotta, dovleac si ou
Tartine cu ricotta, dovleac si ou
2 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tartine cu tomate și jambon serrano
Tartine cu tomate și jambon serrano
6 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tartine reni
Tartine reni
4 porții
5 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează