Petitchef

Paine graham cu fulgi de secara si seminte de in

Altele
6 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Lichefiezi drojdia prin frecarea ei cu zahar. Adaugi laptele, sarea, oul, uleiul si amesteci bine. Adaugi semintele de in si fulgii de secara dupa care incepi sa pui faina pana cand aluatul capata consistenta dorita. Se framanta cam 1-2 minute dupa care se pune pe un calorifer, asta dupa ce ai acoperit castronul cu un prosop de bucatarie.
  • Se lasa pe calorifer pana isi dubleaza volumul. Iti ia cam 1-2ore, depinde de temperatura ingredientelor. E le scot pe toate atunci din frigider, asa ca imi ia cam 2 ore cel putin pentru prima crestere.
  • Atunci cand volumul s-a dublat rastorni aluatul pe blatul de bucatarie pudrat putin cu faina si il framanti 1minut.
  • Pregatesti formele(2 forme de chec) tapetate cu hartie de copt. Formati 2 paini, le potriviti in tavi, le crestati pentru a permite cresterea si le ungeti cu o pensula inmuiata in lapte peste care presarati seminte de in, susan, fulgi de secara, mac, sau ce ai tu prin casa.
  • Pui tavile iar pe calorifer pana isi dubleaza volumul, dupa care le dai la cuptor pentru 45-60 de minute la foc moderat. Le scoti din tavi, le lasi sa se raceasca si gata, ai paine de graham pentru o saptamana.
  • O pastrezi in punga de plastic dupa ce s-a racit. Ai sa constati ca este foarte grea o paine de asta, cam 900-1000g bucata si este mult mai consistenta decat painea obisnuita, doar numita graham.


Poze

Paine graham cu fulgi de secara si seminte de in
Paine graham cu fulgi de secara si seminte de in - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

16/06/2013

Fff bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/08/2013

Eu fac paine acasa acum, ca sunt la pensie. Am sa incerc si aceasta varianta, sper sa imi iasa bine. Oricum, crescuta sau necrescuta, tot mai buna este in comparatie cu painea plina de chimicale.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Secara - a doua cereala “panificabila” Secara - a doua cereala “panificabila”

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează