Petitchef

Paine graham cu fulgi de secara si seminte de in

Altele
6 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1cub de drojdie proaspata

2 linguri de zahar

1 lingurita de sare de mare grunjoasa

500 g lapte

1 ou

100 ml ulei de orez

4 liguri de seminte de in

200 g de fulgi de secara

Faina alba cat incape, aproximativ 750-850g faina

Preparare

  • Lichefiezi drojdia prin frecarea ei cu zahar. Adaugi laptele, sarea, oul, uleiul si amesteci bine. Adaugi semintele de in si fulgii de secara dupa care incepi sa pui faina pana cand aluatul capata consistenta dorita. Se framanta cam 1-2 minute dupa care se pune pe un calorifer, asta dupa ce ai acoperit castronul cu un prosop de bucatarie.
  • Se lasa pe calorifer pana isi dubleaza volumul. Iti ia cam 1-2ore, depinde de temperatura ingredientelor. E le scot pe toate atunci din frigider, asa ca imi ia cam 2 ore cel putin pentru prima crestere.
  • Atunci cand volumul s-a dublat rastorni aluatul pe blatul de bucatarie pudrat putin cu faina si il framanti 1minut.
  • Pregatesti formele(2 forme de chec) tapetate cu hartie de copt. Formati 2 paini, le potriviti in tavi, le crestati pentru a permite cresterea si le ungeti cu o pensula inmuiata in lapte peste care presarati seminte de in, susan, fulgi de secara, mac, sau ce ai tu prin casa.
  • Pui tavile iar pe calorifer pana isi dubleaza volumul, dupa care le dai la cuptor pentru 45-60 de minute la foc moderat. Le scoti din tavi, le lasi sa se raceasca si gata, ai paine de graham pentru o saptamana.
  • O pastrezi in punga de plastic dupa ce s-a racit. Ai sa constati ca este foarte grea o paine de asta, cam 900-1000g bucata si este mult mai consistenta decat painea obisnuita, doar numita graham.

Poze

Paine graham cu fulgi de secara si seminte de in, poza 1Paine graham cu fulgi de secara si seminte de in, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Pepite/fulgi de ciocolata


Comentarii:

16/06/2013

Fff bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/08/2013

Eu fac paine acasa acum, ca sunt la pensie. Am sa incerc si aceasta varianta, sper sa imi iasa bine. Oricum, crescuta sau necrescuta, tot mai buna este in comparatie cu painea plina de chimicale.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Pudding de paine
Pudding de paine
12 porții
1h20m
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Kit pentru orez cu lapte si ciocolata
Kit pentru orez cu lapte si ciocolata
6 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Paine graham
Paine graham
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paine cu secara si seminte de floarea soarelui
Paine cu secara si seminte de floarea soarelui
4 porții
2h10m
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!Cum sa faci paine de casa – colectie de reteteCum sa faci paine de casa – colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: