Petitchef

Oua umplute

Felul principal
4 porții
30 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
10 oua fierte tare

ulei

1 lingurita mustar

1 galbenus de ou

1 lingura de lamaie


sare/piper

1 conserva pateu de ficat

Preparare

  • Se fierb ouale cu sare intr-un vas aprox 20 -25 de minute, astfel incat sa fie fierte tari.Se racesc.
    Intre timp se face maioneza. fac maioneza cu mixerul si-mi iese excelent de fiecare data. un mixer care arata asha.
  • Intr-un castron de portelan pun galbenusul de ou, mustarul si mixez pe prima treapta a mixerului. Apoi incep sa adaug ulei. Si adaug ulei incet, cate putin pana se umple castronul de maioneza. In functie de cata maioneza aveti nevoie alegeti marimea castronului.
  • La sfarsit adaug si zeama de lamaie pentru a se decolora maioneza si pentru a deveni alba(albicioasa).Apoi curat ouale fierte, le tai in doua, scot galbenului si il pun intr-un castron.
  • Amestec toate galbenusurile fierte cu pateul de ficat, smantana, 1 lingura de maioneza, sare si piper.
    Apoi umplu fiecare jumatate de ou cu pasta rezultata(folosind un tub de ornat) si le asez pe un platou ornat cu salata.Maioneza o combin cu 200 g de smantana.
  • Apoi fie torn maioneza peste jumatatile de ou umplute si asezate pe platouri(de obicei fac cel putin doua platouri, in functie de cate “ture” de musafiri voi avea), fie o asez intr-un caston pe marginea platoului pentru a se servi cine doreste din sosul respectiv)Ornez si cu masline si patrunjel.

Întrebări:




Comentarii (25):

Violeta, 17/12/2019

Si eu fac această rețetă!Este excepțională!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/06/2015

Buuun...bun...bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2013

Indeed

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/12/2013

Ok!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/11/2013

Very nice

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/12/2015

Se poate renunta la maioneza?

(0) (0) Abuz
edithke, 04/11/2015

EXCELENT

(0) (0) Abuz
04/11/2015

Tu folosesti oua de gaina sau de strut, ca vad ca le fierbi 20-25 de minute? Daca ouale sunt de gaina, vor avea galbenusurile verzi dupa atata fierbere. Maioneza o faci dintr-un singur galbenus si umpli cu ea un castron intreg. Pentru cultura ta generala sa stii ca un galbenus poate incorpora max. 150-200 ml de ulei, cantitate cu care nu se va umple un castron.

(2) (0) Abuz
19/04/2014

Vom vedea dupa ce le voi face

(0) (0) Abuz
21/12/2013

Un deliciu

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Oua umplute
Oua umplute
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Oua umplute cu ton
Oua umplute cu ton
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Oua umplute cu somon
Oua umplute cu somon
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Oua in cocota cu bacon
Oua in cocota cu bacon
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Oua mimosa
Oua mimosa
4 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Oua cu avocado
Oua cu avocado
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.