Petitchef

Oua umplute

Felul principal
4 porții
30 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
10 oua fierte tare

ulei

1 lingurita mustar

1 galbenus de ou

1 lingura de lamaie


sare/piper

1 conserva pateu de ficat

Preparare

  • Se fierb ouale cu sare intr-un vas aprox 20 -25 de minute, astfel incat sa fie fierte tari.Se racesc.
    Intre timp se face maioneza. fac maioneza cu mixerul si-mi iese excelent de fiecare data. un mixer care arata asha.
  • Intr-un castron de portelan pun galbenusul de ou, mustarul si mixez pe prima treapta a mixerului. Apoi incep sa adaug ulei. Si adaug ulei incet, cate putin pana se umple castronul de maioneza. In functie de cata maioneza aveti nevoie alegeti marimea castronului.
  • La sfarsit adaug si zeama de lamaie pentru a se decolora maioneza si pentru a deveni alba(albicioasa).Apoi curat ouale fierte, le tai in doua, scot galbenului si il pun intr-un castron.
  • Amestec toate galbenusurile fierte cu pateul de ficat, smantana, 1 lingura de maioneza, sare si piper.
    Apoi umplu fiecare jumatate de ou cu pasta rezultata(folosind un tub de ornat) si le asez pe un platou ornat cu salata.Maioneza o combin cu 200 g de smantana.
  • Apoi fie torn maioneza peste jumatatile de ou umplute si asezate pe platouri(de obicei fac cel putin doua platouri, in functie de cate “ture” de musafiri voi avea), fie o asez intr-un caston pe marginea platoului pentru a se servi cine doreste din sosul respectiv)Ornez si cu masline si patrunjel.



Comentarii (24):

28/06/2015

Buuun...bun...bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2013

Indeed

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/12/2013

Ok!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/11/2013

Very nice

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/12/2015

Se poate renunta la maioneza?

(0) (0) Abuz
edithke, 04/11/2015

EXCELENT

(0) (0) Abuz
04/11/2015

Tu folosesti oua de gaina sau de strut, ca vad ca le fierbi 20-25 de minute? Daca ouale sunt de gaina, vor avea galbenusurile verzi dupa atata fierbere. Maioneza o faci dintr-un singur galbenus si umpli cu ea un castron intreg. Pentru cultura ta generala sa stii ca un galbenus poate incorpora max. 150-200 ml de ulei, cantitate cu care nu se va umple un castron.

(1) (0) Abuz
19/04/2014

Vom vedea dupa ce le voi face

(0) (0) Abuz
21/12/2013

Un deliciu

(0) (0) Abuz
11/12/2013

Ff bun

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Oua in cocota cu bacon
Oua in cocota cu bacon
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Oua mimosa
Oua mimosa
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Oua cu avocado
Oua cu avocado
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Oua umplute
Oua umplute
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Oua umplute cu somon
Oua umplute cu somon
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Oua umplute cu ton
Oua umplute cu ton
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertCare sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua de prepelita?Care sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua de prepelita?6 altfel de oua6 altfel de oua

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: