Petitchef

Pachetele de primavara

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Legumele se spala, se curata si se taie bastonase.
    Doar ceapa si usturoiul se toaca marunt, in afara de cozi, care se lasa intregi. Se pune o oala mare si incapatoare pe foc, se toarna uleiul, iar cand acesta e incins se adauga ceapa si usturoiul,apoi toate legumele si la sfarsit, varza.
  • Se asezoneaza cu 2 lg de vegeta, 2 lg de boia dulce, 3-4 lg sos de soya, sare si piper.Daca trebuie se adauga si putina apa. Cand se inmoaie varza, trageti deoparte.
  • Legumele trebuie sa ramana intregi, nu fierte, dar nici prajite, ci crocante!Aluatul de foietaj fiind f.fraged se acopera si se tine acoperit in permanenta cu un prosop curat umed, trecut prin apa si stors bine.
  • Altfel, foile se lipesc, se rup si se arunca!
    Se taie toate foile in jumatate,pe latime, iar o jumatate in doua, tot pe latime.Intr-un castron se bate bine oul.Se ia cu lingura din umplutura si se pune pe foaie la baza,se ung marginile cu ou, ca sa nu se dezlipeasca in ulei, se impacheteaza pornind de la colturi si se ruleaza, se infasoara intocmai ca o sarma.
  • Si cand e gata impachetata, trebuie sa o ungeti cu ou. Dintr-un pachet de foietaj am folosit absolut toate foile si mi-au iesit 48 de pachetele! Si din umplutura mi-a mai ramas doar 2 linguri!
  • Pachetele date cu ou se scalda apoi intr-o baie de ulei incins.Cand devin aurii se scot pe un servet de hartie ca sa se absoarba uleiul in exces si se servesc cu diferite sosuri( de soya, de ardei iute, smantana etc.).


Poze

Pachetele de primavara
Pachetele de primavara - poza 2
Pachetele de primavara - poza 3
Pachetele de primavara - poza 4
Pachetele de primavara - poza 5
Pachetele de primavara - poza 6
Pachetele de primavara - poza 7
Pachetele de primavara - poza 8
Pachetele de primavara - poza 9
Pachetele de primavara - poza 10
Pachetele de primavara - poza 11

Întrebări:




Comentarii:

15/10/2014

De ce trebuie pus si vegeta si sare?
Sau de ce pui vegeta la legume?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/07/2013

Gretoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/12/2013

Excelent,ce simplu este.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rulouri de primavara - pui si creveti
Rulouri de primavara - pui si creveti
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Rulouri de primăvară cu creveți și ciuperci
Rulouri de primăvară cu creveți și ciuperci
8 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
6 porții
4 h 20 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Risotto cu creveți și lămâie
Risotto cu creveți și lămâie
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Rucola sau salata de papadie? Rucola sau salata de papadie? Pachetelele de primavara, aperitive pentru orice anotimp! Pachetelele de primavara, aperitive pentru orice anotimp!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează