Petitchef

Pastrama berbecut / oaie / capra

Felul principal
4 porții
3 days 18 h
20 min
Foarte ușor
Se da la sare, se condimenteaza, se usuca, se gratareste.

Ingrediente

4

Preparare

  • Etapa 1 - Pastrama Berbecut / Oaie / Capra
    1) Daca e pulpa, se desface in felii nici groase, nici subtiri - de 2 degete grosime
    2) Se da cu sare din ochi
  • Se pune intr-un lighean mare - MINIM 36 ore
  • Etapa 3 - Pastrama Berbecut / Oaie / Capra
    Se verifica si se lasa pana se scurge bine de sange de cate ori aveti ocazia
  • Etapa 4 - Pastrama Berbecut / Oaie / Capra
    Se scurge de sange si se freaca bine cu mujdeiul.
    Se lasa 30 minute sa se patrunda, la rece, dupa care se freaca cu condimentele amestecate bine si macinate la blender.
  • Se pune in frigider cateva zile (mini4-5 zile), in oala cu capac.
  • Se zvanta in magazie (nu in vant), pana se usuca destul de bine astfel incat sa nu se simta lipicioasa la atingere.
    Acum au trecut deja 2 saptamani si se poate manca

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Pastrama Berbecut / Oaie / Capra, poza 1
Pastrama Berbecut / Oaie / Capra, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de caprioara cu legume si pastrama de mistret
Friptura de caprioara cu legume si pastrama de mistret
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pastrama de oaie
Pastrama de oaie
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tortilla rulata cu carne de oaie
Tortilla rulata cu carne de oaie
2 porții
25 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Samosas cu branza de capra si miere
Samosas cu branza de capra si miere
4 porții
38 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2 h 10 m
Ușor
3.6 / 5
Rețetă Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
4 porții
10 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! De ce sa consumam lapte de capra? De ce sa consumam lapte de capra? Pecorino - banza italiana din lapte de oaie Pecorino - banza italiana din lapte de oaie

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei