Pastrama de oaie

(3.50/5 - 24 voturi)
2 comentarii

  • Pastrama de Oaie
  • Pastrama de Oaie, Poza 2
  • Pastrama de Oaie, Poza 3
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
3 porții
Preparare:
20 min
Gătire:
25 min
Gata în:
45 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 1 kg pastrama (pulpa de oaie)
- 500 + 250 ml vin rosu demisec
- 2 - 3 catei usturoi
- 2 linguri ulei
- condimente pentru oaie

Preparare

Etapa 1

A cumparat pulpa de oaie gata sarata, si a preferat-o pentru ca are mai putina grasime. Puteam sa o prajim si asa, dar fiindca a vrut sa fie mai putin sarata, asa ca am marinat-o in vin.

Etapa 2

Taiem carnea in bucati potrivite, cuburi cam de 2 - 3 cm, pentru ca va scadea cand fierbe. Punem intr-un vas adanc carnea, 500 ml vin rosu, usturoiul pisat si condimentele. Amestecam putin, punem un capac si lasam la frigider 2 - 3 ore. Intr-un ceaun sau cratita incingem cele 2 linguri de ulei si punem carnea, cu jumatate din amestecul in care s-a marinat.

Etapa 3

Daca a fost foarte sarata si a iesit multa sare in vin, putem pune mai putin de jumatate la fiert cu carnea, in functie de preferinte. Lasam sa fiarba acoperita, la foc mic pentru cel putin o ora, preferabil 2, ca sa se moaie carnea. In timp ce fierbe, adaugam din cand in cand cate un pahar de apa si restul de 250 ml de vin.

Etapa 4

Pastrama trebuie sa fiarba tot timpul in destul lichid. Inainte sa o luam de pe foc, se lasa sa fiarba fara capac ca sa scada sosul.

Rețete inrudite


Întrebări:







Comentarii:

Ionut, 30/10/2017

O reteta seaca, probabil cum a iesit si carnea...

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
05/10/2013

Comentariul tău:super

(0) (0) Abuz


Punctează această reţetă:



Rețete

Articole conexe

Pecorino - banza italiana din lapte de oaiePecorino - banza italiana din lapte de oaieUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale