Petitchef

Pastrama de oaie

Felul principal
3 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 3
1 kg pastrama (pulpa de oaie)

500 + 250 ml vin rosu demisec

2 - 3 catei usturoi

2 linguri ulei

condimente pentru oaie

Preparare

  • A cumparat pulpa de oaie gata sarata, si a preferat-o pentru ca are mai putina grasime. Puteam sa o prajim si asa, dar fiindca a vrut sa fie mai putin sarata, asa ca am marinat-o in vin.
  • Taiem carnea in bucati potrivite, cuburi cam de 2 - 3 cm, pentru ca va scadea cand fierbe. Punem intr-un vas adanc carnea, 500 ml vin rosu, usturoiul pisat si condimentele. Amestecam putin, punem un capac si lasam la frigider 2 - 3 ore. Intr-un ceaun sau cratita incingem cele 2 linguri de ulei si punem carnea, cu jumatate din amestecul in care s-a marinat.
  • Daca a fost foarte sarata si a iesit multa sare in vin, putem pune mai putin de jumatate la fiert cu carnea, in functie de preferinte. Lasam sa fiarba acoperita, la foc mic pentru cel putin o ora, preferabil 2, ca sa se moaie carnea. In timp ce fierbe, adaugam din cand in cand cate un pahar de apa si restul de 250 ml de vin.
  • Pastrama trebuie sa fiarba tot timpul in destul lichid. Inainte sa o luam de pe foc, se lasa sa fiarba fara capac ca sa scada sosul.

Poze

Pastrama de Oaie, poza 1
Pastrama de Oaie, poza 2
Pastrama de Oaie, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

valerica, 04/11/2018

Pastrama de berbecut sau oaie este intr-adevar tare si sarata. Prin marinare si apoi fierbere inabusit devine frageda, moale si se poate manca cu usurinta fiind la fel de gustoasa ca si cea facuta in tigaie sau pe gratar.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
laura, 20/09/2018

O voi face chiar acum

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Ionut, 30/10/2017

O reteta seaca, probabil cum a iesit si carnea...

am gătit această rețetă (0) (2) Abuz
mariana, 30/09/2018

Excelent

(0) (0) Abuz
05/10/2013

Comentariul tău:super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Pastrama de pui cu sos de branza
Pastrama de pui cu sos de branza
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Kebab de oaie
Kebab de oaie
4 porții
2 ore
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Pastrama berbecut / oaie / capra
Pastrama berbecut / oaie / capra
4 porții
90h20m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Spaghete konjac à la Provençale
Spaghete konjac à la Provençale
2 porții
35 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1h15m
Ușor
3.1 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Pecorino - banza italiana din lapte de oaiePecorino - banza italiana din lapte de oaie

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.