Ce este SALOTA și EMMENTAL?Peste 60 de ani gătesc dar așa denumiri !!!!Spuneți Ceapă Salota n-am văzut în viața mea Iar brânze sunt cu grămada ce fel de brânză noi bătrânii luăm dela piață și alșa ceva n-am auzit de 60 de ani !Poate ești tânără fata mea!
Răspuns:Salota (numita si esalot, hasma sau ceapa mica) este o planta cu frunze cilindrice, cavitare, care formeaza o tufa cu inaltimea de 20-30 cm. Semintele sunt mici si negre. Bulbii de sub pamant cuprind catei asemanatori cu usturoiul. Gustul iute este asemanator cu al cepei, dar aduce si cu usturoiul. Este specifica bucatariei franceze (echallote). Emmentaler sau Emmenthal este un tip de branza originar din Elvetia. Este obtinuta din lapte de vaca printr-un procedeu de presare la cald si afanare timp de minim 7 saptamani. Vacile de la care se obtine laptele sunt hranite cu iarba si fan, nu si cu siloz. Branza este de culoare galbena, semi-tare, are un gust usor picant, textura cremoasa si este invelita intr-o coaja tare. Gaurile pe care le are sunt create in procesul de productie. Grosimea branzei trebuie sa se situeze intre 16 si 25 cm. Se poate consuma ca aperitiv sau in diferite preparate precum sandwish-uri, croque-monsieur, omlete, tarte aperitiv, preparate gratinate si multe altele.
Comentarii:
Salota este un soi de ceapa mai lunguiața și mai dulce decât ceapa galbena binecunoscuta, iar emmental este un tip de cașcaval. Cine pune astfel de întrebări înseamnă că nu face diferența între mărar și pătrunjel și prin urmare i-ar sta mai bine la strung decât în bucătărie.
Muffins iar nu au existat pe vremuri Le chemau briose
Ce este emmental?
Salota si emmental ce este? RUSINE!!!!!