Petitchef

Pilaf cu urzici

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2

ulei

o cana orez

o lingura delikat de legume

Preparare

  • Se aleg urzicile si se spala in multe ape reci pana apa devine limpede fara urme de nisip.
  • Intr-o oala punem cam 3 litri de apa si cand da in clocot adaugam urzicile le fierbem aproximativ 20 min.
  • Dupa ce au fiert le scurgem si le tocam marunt iar zeama ramasa o pastram.
  • Calim o ceapa in putin ulei, punem urzicile o lingura de delikat si le lasam sa fiarba adaugand din cand in cand zeama ramasa de la fierberea urzicilor.
  • Punem orezul spalat si lasam sa fiarba. Daca zeama s-a terminat putem sa mai adaugam apa la fiert.

Poze

Pilaf cu urzici, poza 1Pilaf cu urzici, poza 2Pilaf cu urzici, poza 3Pilaf cu urzici, poza 4Pilaf cu urzici, poza 5Pilaf cu urzici, poza 6



Comentarii:

04/04/2015

Sănătoasă cu o lingura de delikat...

(0) (0) Abuz
23/03/2015

3 litri apa. Dar cantitatea urzicilor ?

(0) (0) Abuz
21/02/2014

Deosebita si prezentarea si gustul.Felicitari!O reteta sanatoasa!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pilaf de curcan cu legume
Pilaf de curcan cu legume
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Pilaf de pui cu amestec de vara
Pilaf de pui cu amestec de vara
2 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pilaf de orez cu legume si carne de vita
Pilaf de orez cu legume si carne de vita
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pilaf
Pilaf
2 porții
25 min
Foarte ușor
2.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: