Petitchef

Pilaf cu urzici

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Se aleg urzicile si se spala in multe ape reci pana apa devine limpede fara urme de nisip.
  • Intr-o oala punem cam 3 litri de apa si cand da in clocot adaugam urzicile le fierbem aproximativ 20 min.
  • Dupa ce au fiert le scurgem si le tocam marunt iar zeama ramasa o pastram.
  • Calim o ceapa in putin ulei, punem urzicile o lingura de delikat si le lasam sa fiarba adaugand din cand in cand zeama ramasa de la fierberea urzicilor.
  • Punem orezul spalat si lasam sa fiarba. Daca zeama s-a terminat putem sa mai adaugam apa la fiert.

Rețete inrudite

YouTube

Pilaf



Poze

Pilaf cu urzici, poza 1
Pilaf cu urzici, poza 2
Pilaf cu urzici, poza 3
Pilaf cu urzici, poza 4
Pilaf cu urzici, poza 5
Pilaf cu urzici, poza 6

Întrebări:




Comentarii:

04/04/2015

Sănătoasă cu o lingura de delikat...

(0) (0) Abuz
23/03/2015

3 litri apa. Dar cantitatea urzicilor ?

(0) (0) Abuz
21/02/2014

Deosebita si prezentarea si gustul.Felicitari!O reteta sanatoasa!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pilaf
Pilaf
2 porții
25 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Risotto cu sparanghel verde și parmezan
Risotto cu sparanghel verde și parmezan
4 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.