Petitchef

Pui prajit in stil dominican / pica pollo

Felul principal
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor
Este o reteta din Republica Dominicana care mie imi place foarte mult si care sper sa va placa si voua.
Puteti folosi aripi, piept, ciocanele sau pulpe de pui pentru a face aceasta reteta iar cheia succesului este timpul de preparare si indeajuns ulei.
Va sugerez sa lasati carnea la marinat peste noapte, va fi mult mai buna.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
8 bucati de pui ( daca folositi piept taiati-l in 2 daca e prea mare )

1 lingurita de sare

jumatate de lingurita piper negru

1 lingurita de coriandru

1 ceapa mica

4 catei de usturoi

1 lingura de oregano uscat

2 Lime ( daca nu aveti inlocuiti cu lamai )

jumatate de cana de otet

Pentru invelis

150 gr faina

150 gr malai sau fulgi de porumb zdrobiti

70 gr amidon

1 lingura rasa de sare

1 lingura rasa de piper

chili cat doriti

Preparare

  • Puneti puiul intr-un castron cu apa si adaugati otetul peste. Lasati 5 minute, apoi clatiti bucatile de pui bine cu apa rece si il puneti pe hartie de bucatarie.
  • Etapa 2 - Pui prajit in stil dominican / Pica pollo
    Intr-o punga (cu fermoar daca aveti) adaugati toate condimentele si amestecati-le bine. Taiati ceapa in 4 si zdrobiti usturoiul si adaugati-le peste. Adaugati si zeama de lime. Inchideti punga si amestecati ingredientele.
  • Etapa 3 - Pui prajit in stil dominican / Pica pollo
    Bagati bucatile de pui in punga, amestecati sa se manjeasca peste tot de sosul din punga, o inchideti si bagati la frigider cateva ore sau peste noapte.
  • Etapa 4 - Pui prajit in stil dominican / Pica pollo
    O scoateti de la frigider 30 de minute inainte sa o prajiti pentru ca altfel temperatura uleiului va scadea prea mult.
    Asa aratau ale mele a 2-a zi.

    Intr-o cratita mai inalta (pentru ca sare uleiul destul de mult) puneti cam 2-3 cm de ulei la incins.
  • Etapa 5 - Pui prajit in stil dominican / Pica pollo
    Preparati invelisul:
    Amestecati ingredientele intr-o punga si puneti bucatile de pui scurse de marinata una cate una in amestec. Agitati punga sa prinda peste tot.
  • Etapa 6 - Pui prajit in stil dominican / Pica pollo
    Verificati uleiul daca s-a incins (trebuie sa fie foarte incins, puteti arunca o scobitoare inauntru).

    Puneti puiul in oala cate 2-3 bucati si il prajiti la temp mare la inceput pentru 1 minut apoi scadeti la medie, timp de 10 minute (12 minute daca alegeti sa faceti piept de pui) fara sa il miscati.
  • Dupa cele 10 minute il intoarceti si il lasati alte 7-10 minute sa se prajeasca nemiscat.
    Scoateti pe o farfurie cu hartie de bucatarie si repetati cu restul bucatilor de pui.
    Serviti cu cartofi prajiti, salata si un sos picant sau ketchup.
    Pofta buna !





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu ananas, in stil oriental
Pui cu ananas, in stil oriental
4 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui in stil florentin
Pui in stil florentin
4 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui in stil corsican
Pui in stil corsican
6 porții
1h5m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pui in crusta de mustar si ierburi de provence
Pui in crusta de mustar si ierburi de provence
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: