Petitchef

Pui prajit in stil dominican / Pica pollo

Este o reteta din Republica Dominicana care mie imi place foarte mult si care sper sa va placa si voua.
Puteti folosi aripi, piept, ciocanele sau pulpe de pui pentru a face aceasta reteta iar cheia succesului este timpul de preparare si indeajuns ulei.
Va sugerez sa lasati carnea la marinat peste noapte, va fi mult mai buna.

Felul principal
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Puneti puiul intr-un castron cu apa si adaugati otetul peste. Lasati 5 minute, apoi clatiti bucatile de pui bine cu apa rece si il puneti pe hartie de bucatarie.
  • Etapa 2 - Pui prajit in stil dominican / Pica pollo
    Intr-o punga (cu fermoar daca aveti) adaugati toate condimentele si amestecati-le bine. Taiati ceapa in 4 si zdrobiti usturoiul si adaugati-le peste. Adaugati si zeama de lime. Inchideti punga si amestecati ingredientele.
  • Etapa 3 - Pui prajit in stil dominican / Pica pollo
    Bagati bucatile de pui in punga, amestecati sa se manjeasca peste tot de sosul din punga, o inchideti si bagati la frigider cateva ore sau peste noapte.
  • Etapa 4 - Pui prajit in stil dominican / Pica pollo
    O scoateti de la frigider 30 de minute inainte sa o prajiti pentru ca altfel temperatura uleiului va scadea prea mult.
    Asa aratau ale mele a 2-a zi.

    Intr-o cratita mai inalta (pentru ca sare uleiul destul de mult) puneti cam 2-3 cm de ulei la incins.
  • Etapa 5 - Pui prajit in stil dominican / Pica pollo
    Preparati invelisul:
    Amestecati ingredientele intr-o punga si puneti bucatile de pui scurse de marinata una cate una in amestec. Agitati punga sa prinda peste tot.
  • Etapa 6 - Pui prajit in stil dominican / Pica pollo
    Verificati uleiul daca s-a incins (trebuie sa fie foarte incins, puteti arunca o scobitoare inauntru).

    Puneti puiul in oala cate 2-3 bucati si il prajiti la temp mare la inceput pentru 1 minut apoi scadeti la medie, timp de 10 minute (12 minute daca alegeti sa faceti piept de pui) fara sa il miscati.
  • Dupa cele 10 minute il intoarceti si il lasati alte 7-10 minute sa se prajeasca nemiscat.
    Scoateti pe o farfurie cu hartie de bucatarie si repetati cu restul bucatilor de pui.
    Serviti cu cartofi prajiti, salata si un sos picant sau ketchup.
    Pofta buna !


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui prăjit in stil coreean, super crocant!
Pui prăjit in stil coreean, super crocant!
2 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui curry în lapte de cocos
Pui curry în lapte de cocos
3 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pui cu miere si mustar
Pui cu miere si mustar
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Arancini sau mingiute de orez prajit Arancini sau mingiute de orez prajit Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează