Petitchef

Arepas umplute cu pui si avocado - Reina Pepiada

Există un tip de arepa în Venezuela atât de extrem de popular încât are chiar propriul nume: Regina Pepiada. Și nu suntem surprinși! Pâinici fară gluten, care se fac în jumătate de ora și se umplu cu pui mărunțit și avocado. Dacă vrei sa te bucuri și tu de această gustare delicioasa, nu ezita sa urmezi pas cu pas indicațiile de mai jos.
Felul principal
8 porții
30 min
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru pui:

Pentru crema de avocado:

Preparare

  • Într-un castron mare, adăugați: apa caldă + sarea + uleiul. Omogenizați.

    Adăugați treptat făina în timp ce amestecați cu o furculiță. Puteți termina frământând cu mâna până când eliminați eventualele cocoloașe. Câteva minute vor fi suficiente.

    Lăsăm aluatul să se odihnească 15 minute pentru ca faina să se termine de hidratat.
  • Udați puțin palmele mâinilor cu apă, asta ne va ajuta să lucrăm aluatul fără ca acesta să se lipească de mâini. Împărțiți aluatul în aproximativ 10 porții.

    Mai întâi, facem o minge din el și apoi o aplatizăm cu palmele pentru a-i da forma unei arepa.
  • Ungeți tigaia cu puțin ulei. Gătiți arepa la foc mediu. Aproximativ 7 minute pe fiecare parte. Până când are o culoare frumoasă.
    Apoi închideți focul, acoperiți tigaia și lăsați sa se odihnească aproximativ 5 minute. Verificați dacă arepa este coaptă în interior (vezi observații).
  • Se lasă să se răcească puțin. Și gata! Le puteți savura așa cum sunt sau le puteți umple cu ingredientele tale preferate.
  • Umplere:
    Într-o oala cu apă (cât să acopere ingredientele) se pun: ceapa curățată si tăiata în jumătate, roșia spălată dar întreagă, boabele de piper, ierburile de Provence usturoiul zdrobit și puiul asezonat.
  • Gătiți 10 minute de când apa începe să fiarbă. Când puiul este fiert, îl scoatem din oală, îl lăsăm să se răcească și cu mâinile sau cu ajutorul unui cuțit și a unei furculițe, îl mărunțim.
  • Crema de avocado:
    În paharul blenderului adăugați avocado + 3 linguri de maioneza. Dacă doriți o cremă mai fluida, nu ezitați să adăugați puțin lapte.
  • Amestecați puiul cu crema de avocado. Deschideți arepa și umpleți-o cu pui. Și gata!

Observații:

Cum se verifică dacă arepa este coaptă la interior: Când sunt gătite, pur și simplu atingeți-le cu degetul. Dacă scoate un sunet gol, uscat, sunt gata.

Cum se păstrează arepas:Se vor păstra în stare bună până la 5 zile depozitate într-un recipient ermetic și la frigider. De asemenea, vă puteți congela arepas înainte de a le găti sau imediat ce sunt gătite.

Dacă nu veți folosi imediat crema de avocado, puteți adăuga câteva picături de lămâie pentru ca avocado să nu se oxideze și să nu se înnegrească.

Poze

Arepas umplute cu pui si avocado - Reina Pepiada, poza 1
Arepas umplute cu pui si avocado - Reina Pepiada, poza 2
Arepas umplute cu pui si avocado - Reina Pepiada, poza 3
Arepas umplute cu pui si avocado - Reina Pepiada, poza 4
Arepas umplute cu pui si avocado - Reina Pepiada, poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Arepas venezuelene, fără gluten, cu doar 3 ingrediente
Arepas venezuelene, fără gluten, cu doar 3 ingrediente
8 porții
35 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Toast cu avocado si ou posat - Avocado Toast
Toast cu avocado si ou posat - Avocado Toast
1 porții
14 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Quesadilla cu pui si avocado
Quesadilla cu pui si avocado
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Ravioli - pastele umplute care au cucerit Mapamodul Ravioli - pastele umplute care au cucerit Mapamodul

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: