Petitchef

Tochitura

Felul principal
2 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
300 g pulpa de porc

200 g carnati cabanos

100 g ficatei de pui

200 ciuperci feliate

2 cepe

2 rosii

150 ml suc de rosii

2 catei de usturoi

ulei



-boia de ardei

3-4 oua

150 gr branza de oaie

sare

piper

mamaliga

Preparare

  • Se taie pulpa de porc si ficateii in cubulete, iar carnatii cabanos in rondele. Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajesc intai, bucatile de carne, care se sareaza si se pipereaza. Se scoate carnea si se rumenesc apoi ficatei taiati in cubulete, adaugand ulei daca mai este nevoie. Se scot deoparte si se adauga si cabanosul.
  • Ciupercile se curata si se spala, apoi se taie marunt, ceapa se taie in cuburi mici si se calesc impreuna in uleiul in care s-a prajit carnea, ficatul si cabanosul, timp de 5 minute. Apoi se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, sucul de rosii si se inabusa la foc mic. Se adauga si usturoiul tocat, dupa care se pune inapoi carnea, ficatul si carnati.
  • Se adauga cimbru, rozmarinul si boia de ardei dupa gust si se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna. Boiaua nu se adauga mai devreme ca amareste. A mai adaugat si o lingurita de mustar, care fragezeste carnea. Separat se pregateste o mamaliga.

Poze

Tochitura, poza 1Tochitura, poza 2Tochitura, poza 3


Comentarii (22):

13/08/2016

EXTRAORDINAR DE BUNA.CORNELIU P.ONESTI-BC.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/01/2014

Fffffff gustoasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/12/2013

Foarte delicioasa......

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/08/2016

Nu, Imi pare rau, dar asta nu este tochitura, nu stiu ce e dar in niciun caz tochitura. Si eu fac tochitura si am mai citit o gramada de retete de tochitura dar asta nu are nicio legatura. Tochitura se face numai cu carne, carnati si organe (cui ii plac) de porc, asa ca ficateii de pui si ciupercile sunt ingrediente straine de mancarea asta la fel si rozmarinul care da o aroma aspra si nu e folosit in bucataria noastra. Iar carnatii aia cabanos nu sunt prea grozavi si s-ar putea inlocui cu oltenesti, ardelenesti sau din cei pe care ii vand ardelenii la rulotele cu produse traditionale. In unele zone ale tarii se foloseste ceapa dar aici e prea multa, iar in altele deloc. SI in niciun caz carnea de porc nu o sa fiarba in 30'. Ma rog, mai sunt multe de spus dar ma opresc aici ca oricum, o sa fiu luata de carcotasa si o sa fiu criticata ca nu am aplaudat reteta.

(1) (0) Abuz
13/08/2016

200 de ciuperci mi se pare cam mult si cine sta sa le numere exact? Nu se puteau cantari?

(0) (1) Abuz
13/01/2014

Iti vine s-o mananci cu ochii,nu alta...

(0) (0) Abuz
08/12/2013

Arata bine o sa incerc

(0) (0) Abuz
22/11/2013

Gustoasa

(0) (0) Abuz
28/10/2013

Fff.buna

(0) (0) Abuz
21/09/2013

Foarte buna ,o fac maine din nou.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tochitura ardeleneasca
Tochitura ardeleneasca
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tochitura din organe de porc
Tochitura din organe de porc
6 porții
40 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tochitura cu ciuperci
Tochitura cu ciuperci
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.2 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: