Petitchef

Rata cu sos dulce acrisor

Felul principal
2 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
4 pulpe de rata,

100 ml vin rosu,

3 linguri ulei,

1 lingura sos worcestershire,

1 lingura sos soia,

1 lingura miere,

1 lingura otet balsamic,

1 lingura bulion,

sare,

piper.

Preparare

  • Pulpele de rata se spala si se pun la fiert 30 minute la oala de presiune sau 50 minute intr-o oala pe aragaz.
  • Dupa ce au fiert, se zvanta dupa care se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
  • Intre timp amestecam sosul worcestershire cu sosul de soia, mierea, otetul balsamic si bulionul.
  • Acest amestec se va turna peste pulpele de rata si se lasa la foc mic pentru 5 minute.
  • La sfarsit condimentam cu sare si piper. Servim cu garnitura de orez.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Rata aromata la cuptor
Rata aromata la cuptor
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Rata aromata in sos de vin rosu
Rata aromata in sos de vin rosu
6 porții
1h50m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rata aromata in sos de vin rosu
Rata aromata in sos de vin rosu
4 porții
2h5m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Sparanghel cu sos mousseline
Sparanghel cu sos mousseline
2 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos Mousseline
Sos Mousseline
4 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Kumquat – fructul dulce-acrisorKumquat – fructul dulce-acrisorLoboda si stevia, sanatatea din natura!Loboda si stevia, sanatatea din natura!Carnea de rata – intre da si nu?Carnea de rata – intre da si nu?Sriracha sos – sosul de ardei chiliSriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: