Petitchef

Piept de rata cu sos de portocale

Felul principal
4 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se rade fin coaja unei portocale. Din coaja alteia se preleveaza firisoare subtiri de coaja, pentru ornat. Se curata toate portocalele de coaja, inclusiv de stratul de membrana alba, folosind un cutit ascutit. Operatiunea se desfasoara deasupra unui vas care sa capteze sucurile. Se taie apoi portocalele printre membrane si se separa feliile. Se inlatura samburii. Se storc bine membranele ramase si se colecteaza tot sucul. Feliile de portocala se taie bucatele, sau se lasa intregi, dupa preferinta.
  • Cu un cutit foarte ascutit se practica taieturi pe pielea pieptilor de rata, ca sa se obtina un model in romburi. Atentie, taieturile nu trebuie sa fie atat de adanci incat sa strapunga total pielea si sa ajunga la carne. Se sareaza si se pipereaza pieptii.
  • Intre timp se caleste ceapa cateva minute la foc mic-mediu, intr-o tigaie, in 1 lingura de unt, pana ce se inmoaie si incepe sa se faca aurie. Atentie, nu trebuie sa se rumeneasca.
  • Se amesteca apa cu zaharul brun, intr-o cratita, la foc mediu. Se fierbe mixtura cateva minute, pana ce siropul caramelizeaza si capata o culoare aurie-bruna.
  • Se adauga in cratita otetul, ceapa calita si sucul de portocala si se fierb incet 5-10 minute, amestecand ocazional pana ce sosul se reduce la jumatate. Se adauga fondul si se continua alte 10-15 minute, pana ce sosul se reduce la 3/4 cana. Se adauga lichiorul si ardeiul iute si se continua alte 3-4 minute.
  • Intre timp se incinge o tigaie la foc mediu-iute. Se adauga pieptii de rata si se asaza pe partea cu piele. Se prajesc circa 8 minute, apoi se intorc si se continua pana ce sunt facuti si rumeniti dupa plac . Se transfera pe un fund de tocat si se lasa la odihna 10 minute.
  • Cat se odihneste carnea, se da sosul in clocot. Se adauga restul de unt si coaja rasa de portocala si se amesteca pana se topeste untul. Se adauga feliile de portocala si se amesteca. Se pune sosul deoparte, la cald. Se feliaza pieptii pe diagonala si se aranjeaza feliile pe farfurii individuale. Se servesc cu sos de portocale, alaturi de frunze proaspete de salata.

Rețete inrudite

YouTube

Tarta cu portocale



Întrebări:




Comentarii:

06/05/2014

Arata fff bine

(0) (0) Abuz
25/12/2013

ECELENT !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum gătești un piept de rață în tigaie?
Cum gătești un piept de rață în tigaie?
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salată de somon, năut și portocale
Salată de somon, năut și portocale
3 porții
19 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu? Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează