Petitchef

Piept de rata in sos picant

Felul principal
2 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Rata mea fiind batrana am pus-o la fiert . Oricum e buna si asa. Sau se poate face o marinata si lasata peste noapte la macerat.
  • Marinata trebuie sa contina: 1 ceapa, 1 telina, 1 morcov, cateva boabe de piper, 2-3 foi de dafin, 100 ml vin rosu si sare. Pieptul de rata se feliaza, se prajeste in ulei pe ambele parti.
  • Scoatem bucatile de carne din cratita, iar in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam telina tocata marunt, faina, bulionul si stingem cu 1-2 cani de apa . Adaugam bucatile de carne.
  • Adaugam castravetii curatati de coaja si tocati foarte marunt . Se adauga cimbru dupa gust, foaia de dafin, piper, mustar si lasam la foc mic 10-15 minute.
  • Pe urma adaugam vinul, otetul si condimentam cu sare. Servim fierbinte cu garnitura de cartofi natur, stropiti cu unt si presarati cu patrunjel verde tocat marunt.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu? From „Salsa” with love! From „Salsa” with love! Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează