Piept de rata in sos picant

Ingrediente
2
Rețete inrudite
-
Piept de rata cu sos de trufe
-
Sandvis cu piept de rata afumat, rosii uscate, rucola si otet balsamic
-
Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
-
Cum gătești un piept de rață în tigaie?
Preparare
Preparare10 min
Gătire20 min
- Rata mea fiind batrana am pus-o la fiert . Oricum e buna si asa. Sau se poate face o marinata si lasata peste noapte la macerat.
- Marinata trebuie sa contina: 1 ceapa, 1 telina, 1 morcov, cateva boabe de piper, 2-3 foi de dafin, 100 ml vin rosu si sare. Pieptul de rata se feliaza, se prajeste in ulei pe ambele parti.
- Scoatem bucatile de carne din cratita, iar in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam telina tocata marunt, faina, bulionul si stingem cu 1-2 cani de apa . Adaugam bucatile de carne.
- Adaugam castravetii curatati de coaja si tocati foarte marunt . Se adauga cimbru dupa gust, foaia de dafin, piper, mustar si lasam la foc mic 10-15 minute.
- Pe urma adaugam vinul, otetul si condimentam cu sare. Servim fierbinte cu garnitura de cartofi natur, stropiti cu unt si presarati cu patrunjel verde tocat marunt.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!