Petitchef

Morcovi în sos de miere și clementine

Lasă-te fermecat de această rețetă de morcov în sos de miere și clementine. Această combinație de arome a transformat un ingredient simplu (morcovul) într-un preparat sofisticat, perfect atât pentru ocazii speciale, cât și pentru mesele de zi cu zi. Secretul este în sos, care armonizează dulceața mierii cu prospețimea citrică a fructelor. Ideal ca acompaniament pentru fripturi, pui, pește sau ca opțiune vegetariană bogată în arome. Consultați pas cu pas mai jos și nu ezitați să citiți sfaturile. Poftă bună!

Acompaniamente
4 porții
5 min
1 h 35 m
Foarte ușor

Ingrediente

4

Dressing:

Materiale

  • cuțit
  • tavă
  • tocător
  • 2 linguri de lemn
  • folie de aluminiu

Preparare

  • Etapa 1 - Morcovi în sos de miere și clementine
    Preîncălziți cuptorul la 180°C. Se curăță morcovii.
  • Etapa 2 - Morcovi în sos de miere și clementine
    Tehnica Hasselback: pentru a crea efectul de acordeon, puneți 1 morcov între 2 scânduri (sau 2 linguri de lemn, de exemplu). Faceți tăieturi subțiri, paralele. Rețineți că straturile vor fi încă atașate deoarece nu au fost tăiate până la capăt. Procedați la fel cu ceilalți morcovi.
  • Etapa 3 - Morcovi în sos de miere și clementine
    Se unge tava și se așează morcovii. Se stropesc cu ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper. Se amestecă bine. Se adaugă cățeii de usturoi și buchetul garni.
  • Etapa 4 - Morcovi în sos de miere și clementine
    Se acoperă cu folie de aluminiu și se coace timp de 1 oră. Se îndepărtează folia, se amestecă și se coace timp de 20 de minute.
  • Etapa 5 - Morcovi în sos de miere și clementine
    Între timp, se prepară sosul. Radeți clementinele și stoarceți-le de suc. Se topește untul. Puneți apoi coaja, sucul, untul, mierea și oțetul într-un bol. Se condimentează după gust. Se amestecă împreună.
  • Etapa 6 - Morcovi în sos de miere și clementine
    Se toarnă sosul peste morcovi și se dau din nou la cuptor pentru încă 15 minute sau până devin aurii. Este gata. Poftă bună!

Observații:

Cât timp se păstrează morcovii în sos de miere și clementine?
Se păstrează într-un recipient etanș la frigider timp de până la 3 zile.

Pot înlocui clementinele cu un alt fruct?
Desigur, alegeți un fruct citric de culoare portocalie, cum ar fi portocalele, grepfrutul, mandarinele sau mandarinele.

Pot să gătesc morcovul într-o cratiță cu apă?
Dacă nu doriți să folosiți cuptorul, gătiți morcovii în apă clocotită până se înmoaie. Scurgeți, pregătiți sosul și adăugați-l în tigaie. Lăsați la foc mediu câteva minute până scade.

Ce este tehnica hasselback?
Tehnica Hasselback este un mod elegant și gustos de a prepara diverse alimente. Ea constă în efectuarea unor tăieturi subțiri, paralele, pe suprafața alimentelor, fără a le tăia complet. Această metodă nu este obligatorie în rețetă.

Pot să o pregătesc în avans?
Pregătiți morcovii până la pasul 4 și păstrați-i într-un recipient etanș în frigider. În ziua servirii, preparați sosul și continuați cu rețeta.

Ce să serviți cu morcovi în sos de miere și clementine?
Morcovii în sos de miere și clementine sunt un acompaniament excelent pentru pui, carne sau pește.



Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Morcovi în sos de miere și clementine
Morcovi în sos de miere și clementine - poza 2
Morcovi în sos de miere și clementine - poza 3
Morcovi în sos de miere și clementine - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

macamaca, 03/11/2024

Nu cuptorul este in discutie, ci reteta de morcovi pregatiti la cuptor. Cred ca sunt deosebit de buni ca si garnitura.

(0) (0) Abuz
varady_c2018, 02/11/2024

Ce cuptor mizerabil

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Morcovi din foitaj - aperitivul drăguț de paște
Morcovi din foitaj - aperitivul drăguț de paște
20 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu miere si mustar
Pui cu miere si mustar
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Halloumi prăjită la tigaie - cu miere și rozmarin
Halloumi prăjită la tigaie - cu miere și rozmarin
2 porții
16 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Samosas cu branza de capra si miere
Samosas cu branza de capra si miere
4 porții
38 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Cat de multa miere putem manca in fiecare zi? Cat de multa miere putem manca in fiecare zi? Cateva lucruri pe care, probabil, nu le stiti despre morcovi Cateva lucruri pe care, probabil, nu le stiti despre morcovi Cateva lucruri amuzante despre morcovi Cateva lucruri amuzante despre morcovi

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează