Petitchef

Roast-beef

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
30 g unt

1 kg carne roast-beef (carne de vita-muschi)

2 linguri faina de griu

piper (optional)

sare

3-4 linguri de vin

o jumatate ceapa

Preparare

  • Dam drumul la cuptor la temperatura maxima. Daca bucata de carne de vita, e taiata in mod iregular, legati-o cu o bucata de sfoara pentru a-si mentine forma. Al meu cumparat legat, ca sa nu spun alta prostie.
  • Intr-o tigaie antianderenta, topim untul, adaugam rozmarinul, ceapa taiata marunt si piperul
    adaugam carnea pe care o trecem intii prin faina si o prajim pe toate partile. ATENTIE, invirtiti cu doua furculite de lemn, spun din lemn, pentru ca nu trebuie intepata carnea. Dupa circa cinci minute (cam atit dureaza pina rumenim carnea pe toate partile),si cam asa arata carnea dupa cele cinci minute... transferam carnea pe gratarul aragazului iar sub gratar asezam un vas in care se va scurge sucul din carne
  • Lasam carnea sa se prajeasca la temperatura maxima timp de 15 minute, dar la fiecare 5 minute luam cu lingura sucul lasat de carne si umezim carnea. Dupa primele cinci minute, umezim roast-beef-ul cu vinul rosu. Apoi din nou dupa alte cinci minute umezim carnea cu sucul lasat. Dupa 15 minute, micsoram temperatura cuptorului la 200 de grade si saram putin carnea la suprafata. Lasam la aceasta temperatura circa 15 minute, umezind la fiecare cinci minute.
  • Dupa ce au trecut si aceste 15 minute, punem carnea intr-o foaie de aluminiu si o lasam in cuptor timp de 10 minute, asa lichidul va ajuta carnea sa devina foarte frageda. Acest fel de carne se serveste "in singe", deci nu trebuie sa rezulte o friptura uscata.
    Se taie feliutele foarte subtiri si condimentam cu sucul lasat de carne.

Poze

Roast-beef, poza 1
Roast-beef, poza 2
Roast-beef, poza 3
Roast-beef, poza 4
Roast-beef, poza 5
Roast-beef, poza 6
Roast-beef, poza 7
Roast-beef, poza 8

Întrebări:




Comentarii:

04/03/2014

E usor de preparat si gustos la mancat

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Bun si frumos

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tocanita de vita stroganoff (beef stroganoff)
Tocanita de vita stroganoff (beef stroganoff)
2 porții
45 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Friptura de vita cu legume (roast beef with vegetables)
Friptura de vita cu legume (roast beef with vegetables)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Sunday roast englezesc
Sunday roast englezesc
4 porții
2h10m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Burger
Burger
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tajine cu chiftele
Tajine cu chiftele
8 porții
1h20m
Ușor
4.9 / 5
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.