Petitchef

Friptura de vita in ulei, cu ardei copti

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Carnea se sareaza pe toate partile, si se pune intr-o cratita cu fundul dublu- preferabil fonta, dar eu nu , se pune uleiul si zeama stoarsa de la o lamaie.
  • Se adauga crengutele de rozmarin, pt aroma, se pune o foaie de copt deasupra cratitei(ca sa tina aburii inauntru) si deasupra se pune capacul si eventual ceva greu deasupra, tot asa, ca sa fm siguri ca aburii vor ramane inauntru.
  • Cratita se pune la foc foarte mic, si se lasa cam 3 ore pt o bucata de 1,5 kg, deci eu trebuia sa las cam o ora si cam uitat de ea si putin caramelizat-o. Pt salata de ardei copti folosit ardei kapia, 7 bucati, pe care spalat bine si pus la cuptor, pana au inceput sa se crape
  • Dupa ce se scot din cuptor, ardeii se sareaza si se pun intr-un vas, acoperiti cu un prosop, si se lasa 30 de minute, ca sa se curete usor.
  • Dupa ce ii curatam, pregatim sosuletul in care se vor scalda, si care este delicios! Sosuletul se face dupa gust : otet, ulei, zahar, sare, usturoi, verdeturi, ce ne trece prin minte.Si toate acestea merg foarte bine cu un piure simplu de cartofi.


Poze

Friptura de vita in ulei, cu ardei copti
Friptura de vita in ulei, cu ardei copti - poza 2
Friptura de vita in ulei, cu ardei copti - poza 3
Friptura de vita in ulei, cu ardei copti - poza 4
Friptura de vita in ulei, cu ardei copti - poza 5
Friptura de vita in ulei, cu ardei copti - poza 6
Friptura de vita in ulei, cu ardei copti - poza 7
Friptura de vita in ulei, cu ardei copti - poza 8

Întrebări:




Comentarii:

cameliapad, 30/10/2017

Poate iese OK asa in ulei, dar eu personal nu agreez ideea de a tine trei ore carnea inecata in ulei clocotit. Altfel cred ca e o reteta tentanta pentru a gati carnea de vita care nu este chiar simplu de gatit ca sa fie si comestibila.

(0) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Nu se imbimba de ulei. Cautati pe culinar.ro aceasta reteta si veti vedea cata lumea a probat-o.

ildi, 30/10/2017

Locul este plin de oameni rautaciosi,din pacate.

(0) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Asa este, ma mir cum suporta pamantul atata rautate. Sunt o avida navigatoare pe site-uri si bloguri dar in viata mea nu am criticat pe nimeni si nu mi-am batut joc de munca, cuiva. Am dat raspunsuri acide pe aici pentru ca efectiv nu mai pot cat am fost improscata cu noroi.

Nicolae, 30/10/2017

Chiar 200 de ml; de ulei? Nu glumesti, poate?

(0) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Deloc!!! Reteta e veche, luat de pe culinar.ro, facuta si postata de Adriana Nicoleta. Nicio gluma.

constanta_s2014
constanta_s2014, 29/10/2017

Sa vad daca am inteles bine. Deci trebuie fiarta in ulei cu zeama de lamaie timp de 3 ore? Pai cat de mic ar fi focul si de groasa cratita in trei ore tot se cam face scrum! Eu cred ca cel mai bine ar fi in cuptor la foc mic cu cratita le fel de bine acoperita si poate nici n-ar trebui atat de mult ulei.

(0) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Http://www.culinar.ro/forum/continut/retete-in-imagini/9940/friptur%C3%A4%C6%92-%C3%A3%C2%AEn-ulei/
Reteta am urmat-o pas cu pas si a fost postata de o doamna cu experienta in bucatarie. Incercati si dvs si veti vedea ca nu se face scrum. Mie nu mi s-a facut!!!!

29/10/2017

Cu asa o "reteta" te-ai cam blamat, dar tu esti deja experta sa te blamezi de fiecare data cand publici ceva!

(0) (0) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Sa mori tu!!!!!

08/10/2013

Comentariul tău:ok

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura orloff
Friptura orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ulei aromat cu busuioc
Ulei aromat cu busuioc
1 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ulei picant
Ulei picant
1 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi dulci copți cu sos ușor skyr
Cartofi dulci copți cu sos ușor skyr
6 porții
1 oră
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează