Petitchef

Friptura de vita "baronesse" cu pere

Felul principal
4 porții
30 min
2 ore
Dificil

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 kg carne vita,

3 catei de usturoi,

2 cepe,


200 ml vin rosu,

2 linguri bulion,

o lingurita rozmarin,

5 linguri ulei,

250 gr ciuperci,

3 pere,

sare,

piper

Preparare

  • Se curata si se taie in sferturi ceapa si usturoiul. Se curata morcovul si se taie rondele.
    Carnea se condimenteaza cu piper si se prajeste in 3 linguri de ulei pe toate partile. Se adauga ceapa, usturoiul, morcovul si se prajesc in continuare ~10 minute. Se adauga rozmarinul, 150 ml de vin si cele 2 linguri de bulion.
    Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 1 ½ ore la 200 grade.
    Perele se taie in doua, se scoate cotorul si se taie feliute.
    Ciupercile se prajesc intr-o tigaie in 2 linguri de ulei, apoi se adauga perele, se stinge cu restul de vin si se fierb putin. Se adauga si sosul in care a stat carnea la cuptor.
    Se condimenteaza cu sare si piper.
    Se feliaza bucata de carne si se serveste alaturi de sosul cu legume.

    Bon Appetit!


Comentarii (12):

19/01/2014

E f f f buna rfspect

(0) (0) Abuz
30/12/2013

SPURERB

(0) (0) Abuz
Nicolae
Nicolae, 27/10/2013

Fara cuvite e super ingenioasa...

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Este inca la cuptor, dar miroase super!! revin cu alt comentariu dupa ce gust :D

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
21/09/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
28/08/2013

E super!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
17/06/2013

De mult cautam asa ceva

(0) (0) Abuz
02/05/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
26/11/2012

Excelent si atat

(0) (0) Abuz
26/10/2012

Hmm

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!De ce sa consumam carne de vita?De ce sa consumam carne de vita?Ce trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pere

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: