Petitchef

Salata calda cu dovleac si fenicul(warm salad with pumpkin and fennel)

Felul principal
3 porții
30 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

3 porții
- 300 g dovleac

- feliat

- cca 1cm cel mult grosimea feliei

- 1 bulb de fenicu

- mai mare

- taiat felii

- pe lung

- nu mai groase de 0,5 cm

- 1 ceapa rosie

- taiata in felii

- 1 ardei capia mare

- curatat de cotor si seminte

- 1 buchet mic de patrunjel

- cca 100 g bulghur prefiert

- pus la inmuiat in 100 ml apa clocotita si acoperit

- pentru 10 minute

- sare

- piper

- 2 linguri ulei de masline

- sucul de la o 1/2 lamiie

Preparare

Etapa 1

Legumele se fac pe rind la tigaia grill,pe aragaz,pe masura ce se coc le depozitam intr-o oala cu capac,sa se mentina calde. Facem dressing-ul, amestecind energic sarea, piperul uleiul de masline si sucul de lamiie, il turnam deasupra legumelelor.

Etapa 2

Amestecam si bulghurul , decoram cu patrunjelul tocat si servim.putem veni in completare cu niste bucatele de feta daca vrem si mai multa consistenta.

Etapa 3

Daca o lasati asa ,simpla,mai puteti cocheta cu alte arome ,inlocuind lamiia cu portocala, merge de minune si in aceasta varianta!




Comentarii:

mena29
mena29, 29/10/2010

Bravo

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: