Petitchef

Snitele de vitel

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
300 g muschi de vitel

1 - 2 oua

3 - 4 linguri faina

3 - 4 linguri pesmet

ulei pentru prajit

sare, piper, rosmarin

Preparare

  • Taiem carnea de-a latul fibrelor in bucati potrivit de mari si nu prea groase. Bucatile obtinute se bat cu ciocanul de snitele cu grija ca sa nu se rupa carnea.Intr-un vas batem ouale ca pentru omleta, punem sare si piper. Adaugam 2 lingurita de faina, pentru ca sa obtinem un amestec de consistenta unei smantani. In alt vas amestecam pesmetul cu 1 lingura de faina si rosmarin. Ambele vase trebuie fie suficient de late pentru ca sa incapa snitelele in ele.Ne pregatim frontul de lucru: asezam una langa alta: o farfurie cu faina (ce a ramas din cele 3-4 linguri), farfuria cu ou si farfuria cu pesmet.
  • Punem la incins tigaia cu ulei si incepem operatiunea snitelul: luam o bucata de carne, o dam prin faina simpla, prin ou, prin pesmet si apoi iar prin ou. Imediat cum am terminat de dat prin ou a doua oara, punem snitelul in tigaie. Continuam asa cu cate snitele ne incap in tigaie, avand grija sa nu se arda cele pe care le-am pus la inceput. Cel mai usor este sa tineti bucata de carne cu o furculita pentru ca sa se acopere cu ou si pesmet pe toata suprafata. In plus asa ramaneti cu mainile curate.
  • Uleiul trebuie sa fie incins cand incepem sa punem carnea la prajit, dar focul se da mic pentru ca snitelele sa se prajeasca incet si sa se patrunda, fara sa se arda. Daca faceti mai multe snitele, probabil va fi nevoie sa adaugati ulei sau chiar sa dati tigaia de pe foc daca vi se termina pesmetul sau oul si trebuie sa pregatiti din nou. De fiecare data aveti grija sa se incinga uleiul inainte sa puneti snitelele pentru ca ele vor capata o culoare aurie foarte frumoasa.Snitelele pot fi un fel de mancare, alaturi de o garnitura de cartofi natur sau orez cu legume. Noi le-am preferat la micul dejun, in loc de mezel. Cat despre calorii, nu sunt vesti prea bune, pentru ca snitelele absorb destul de mult ulei si au aproximativ 400 calorii / 100 grame.
B Bucataria Furnicutilor

Poze

Snitele de Vitel, poza 1Snitele de Vitel, poza 2Snitele de Vitel, poza 3Snitele de Vitel, poza 4Snitele de Vitel, poza 5Snitele de Vitel, poza 6Snitele de Vitel, poza 7




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Snitele din piept de pui in pesmet
Snitele din piept de pui in pesmet
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Snitele de porc crocante
Snitele de porc crocante
4 porții
40 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Snitele din piept de pui
Snitele din piept de pui
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Snitele de vinete umplute
Snitele de vinete umplute
3 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Snitele prajite si coapte la cuptor
Snitele prajite si coapte la cuptor
4 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Snitele de porc cu cartofi pai (opariti)
Snitele de porc cu cartofi pai (opariti)
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: