Petitchef

Spanac cu smantana

Felul principal
6 porții
20 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 kg. de spanac

50 g de unt sau margarina

200 ml de smintina

30 g de pesmet


ulei, sare

Preparare

  • Spalati foarte bine spanacul si puneti-l la fiert in apa clocotita si sarata. Lasati-l sa fiarba 20 de minute, apoi puneti-l in strecuratoarea din plastic.
  • Intr-o cratita, infierbintati ulei sau unt, puneti doi catei de usturoi tocat, dupa 1 minut adaugati spanacul si amestecati cu o lingura de lemn.
  • Deasupra puneti smintina, apoi pesmetul putin rumenit cu ulei si sare. Dati vasul la cuptor pentru 10 minute.
  • Serviti spanacul cu smintina drept garnitura la carne rasol, chiftelute sau ochiuri. Daca in loc de pesmet puneti telemea sau cascaval ras, serviti preperatul ca felul intii.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Spanac scazut
Spanac scazut
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Spanac
Spanac
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Spanac cu cascaval la cuptor
Spanac cu cascaval la cuptor
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Quiche cu branza de capra si spanac
Quiche cu branza de capra si spanac
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Spanac cu oua si smantana
Spanac cu oua si smantana
3 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.