Varză cu ciolan afumat

(4.49/5 - 155 voturi)
18 comentarii

oricand nu tinem post...

  • Varză cu ciolan afumat
  • Varză cu ciolan afumat, Poza 2
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de gătire: 90 minute
Gata în: 1 h, 45 m
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

1 kg varză murată,
1 kg ciolan afumat fără os,
2 linguri boia dulce,
1 ceapă,
2 linguri ulei,
200 ml suc de roșii,
100 ml apă,
10 boabe piper negru,
1 legătură mărar.

Preparare:

Dacă aveți o oală de pământ nu ezitați să o folosiți, orice mâncare iese mult mai bună.

Pregătim oala, adică se pune jumătate de oră în apă rece.

Varza murată se toacă mărunt și se pune în apă rece la desărat.
Ciolanul afumat se taie în patru.

Punem varza murată stoarsă bine în oala de pământ și o amestecăm bine cu ceapa tocată mărunt, uleiul, boiaua dulce și boabele de piper.

Turnăm apa peste varză, aranjăm bucățile de ciolan deasupra, apoi punem capacul.

Dăm oala de pământ la cuptor (rece - neîncălzit în cazul în care folosiți oala de pământ).

Se dă la cuptor pentru 1 oră, după care se scoate ciolanul, se toarnă sucul de roșii, bulionul și mărarul tocat mărunt. Se amestecă bine varza, se pune cionanul deasupra și se dă din nou la cuptor pentru 30-50 minute.

Servim cu mămăliguță și un ardei iute.

Poftă bună!





Punctează această reţetă:

Comentarii:

constanta_s2014
3 / 5constanta_s2014
Postat 10/01/2017, 17:58

E foarte buna, dar eu as renunta la bulion si la marar; as renunta la bulion pentru ca prefer gustul natural al verzei murate doar scazuta la cuptor cu boabe de piper si ulei iar mararul, dupa parerea mea se preteaza mai bine la varza cruda, nemurata, cea murata are deja aroma de la mararul uscat folosit la murare. Dar fiecare face cum crede, eu am spus cum mi-ar placea mie mai mult.

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 13/01/2015, 15:04

Am o oala de pamant,dar nu mai are capac,s-a spart...Trebuie obligatoriu sa fiarba sub capac ? si nu se rumeneste deloc ?

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 11/09/2014, 18:47

Ciolan afumat fara os???cum asa??????daca e ciolan cum fara os?? UN MISTER

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 13/01/2015, 08:25

E buna, ce sa zic??? ce poti sa-i reprosezi unei verze cu ciolan ??!!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 24/11/2014, 22:48

Dar de ce să dăm cu oala de pământ? Ca nu avem decât una...

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 18/06/2012, 10:39

F.buna spune cineva care gateste asa ceva.....maria

(0) (0) Abuz
2 / 5wald_alex
Postat 13/01/2015, 15:43

RETETA TIPICA DE GOSPODINA... CIOLAN FARA CIOLAN..,

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 13/01/2015, 08:48

Minunata mai ales cu mamaliguta.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (18)

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatii„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Conopida – „Varza cu studii superioare”Conopida – „Varza cu studii superioare”

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Notificări
Pentru a nu pierde nimic de pe Petitchef, activați notificările.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale