Varză cu ciolan afumat

(4.49/5 - 155 voturi)
18 comentarii

oricand nu tinem post...

  • Varză cu ciolan afumat
  • Varză cu ciolan afumat, Poza 2
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
15 min
Gătire:
90 min
Gata în:
1 h, 45 m
Dificultate:
Ușor

Ingrediente

1 kg varză murată,
1 kg ciolan afumat fără os,
2 linguri boia dulce,
1 ceapă,
2 linguri ulei,
200 ml suc de roșii,
100 ml apă,
10 boabe piper negru,
1 legătură mărar.

Preparare

Dacă aveți o oală de pământ nu ezitați să o folosiți, orice mâncare iese mult mai bună.

Pregătim oala, adică se pune jumătate de oră în apă rece.

Varza murată se toacă mărunt și se pune în apă rece la desărat.
Ciolanul afumat se taie în patru.

Punem varza murată stoarsă bine în oala de pământ și o amestecăm bine cu ceapa tocată mărunt, uleiul, boiaua dulce și boabele de piper.

Turnăm apa peste varză, aranjăm bucățile de ciolan deasupra, apoi punem capacul.

Dăm oala de pământ la cuptor (rece - neîncălzit în cazul în care folosiți oala de pământ).

Se dă la cuptor pentru 1 oră, după care se scoate ciolanul, se toarnă sucul de roșii, bulionul și mărarul tocat mărunt. Se amestecă bine varza, se pune cionanul deasupra și se dă din nou la cuptor pentru 30-50 minute.

Servim cu mămăliguță și un ardei iute.

Poftă bună!

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (18):

constanta_s2014
constanta_s2014, 10/01/2017

E foarte buna, dar eu as renunta la bulion si la marar; as renunta la bulion pentru ca prefer gustul natural al verzei murate doar scazuta la cuptor cu boabe de piper si ulei iar mararul, dupa parerea mea se preteaza mai bine la varza cruda, nemurata, cea murata are deja aroma de la mararul uscat folosit la murare. Dar fiecare face cum crede, eu am spus cum mi-ar placea mie mai mult.

(0) (0) Abuz
13/01/2015

Am o oala de pamant,dar nu mai are capac,s-a spart...Trebuie obligatoriu sa fiarba sub capac ? si nu se rumeneste deloc ?

(0) (0) Abuz
11/09/2014

Ciolan afumat fara os???cum asa??????daca e ciolan cum fara os?? UN MISTER

(0) (0) Abuz
13/01/2015

E buna, ce sa zic??? ce poti sa-i reprosezi unei verze cu ciolan ??!!!

(0) (0) Abuz
24/11/2014

Dar de ce să dăm cu oala de pământ? Ca nu avem decât una...

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
wald_alex, 13/01/2015

RETETA TIPICA DE GOSPODINA... CIOLAN FARA CIOLAN..,

(0) (0) Abuz
18/06/2012

F.buna spune cineva care gateste asa ceva.....maria

(0) (0) Abuz
13/01/2015

Minunata mai ales cu mamaliguta.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
14/06/2012

Excelenta reteta!mi_e pofta!

(0) (0) Abuz
13/01/2015

Excelenta pt. acest sezon.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Conopida – „Varza cu studii superioare”Conopida – „Varza cu studii superioare”Muraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale