Petitchef

Varză cu ciolan afumat

Felul principal
4 porții
15 min
90 min
Ușor
oricand nu tinem post...

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 kg varză murată,

1 kg ciolan afumat fără os,

2 linguri boia dulce,

1 ceapă,

2 linguri ulei,

200 ml suc de roșii,

100 ml apă,

10 boabe piper negru,

1 legătură mărar.

Preparare

  • Dacă aveți o oală de pământ nu ezitați să o folosiți, orice mâncare iese mult mai bună.

    Pregătim oala, adică se pune jumătate de oră în apă rece.

    Varza murată se toacă mărunt și se pune în apă rece la desărat.
    Ciolanul afumat se taie în patru.

    Punem varza murată stoarsă bine în oala de pământ și o amestecăm bine cu ceapa tocată mărunt, uleiul, boiaua dulce și boabele de piper.

    Turnăm apa peste varză, aranjăm bucățile de ciolan deasupra, apoi punem capacul.

    Dăm oala de pământ la cuptor (rece - neîncălzit în cazul în care folosiți oala de pământ).

    Se dă la cuptor pentru 1 oră, după care se scoate ciolanul, se toarnă sucul de roșii, bulionul și mărarul tocat mărunt. Se amestecă bine varza, se pune cionanul deasupra și se dă din nou la cuptor pentru 30-50 minute.

    Servim cu mămăliguță și un ardei iute.

    Poftă bună!

Poze

Varză cu ciolan afumat, poza 1Varză cu ciolan afumat, poza 2

Întrebări:




Comentarii (23):

elena, 09/10/2018

Excelenta!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Elena, 09/10/2018

Excelenta! Super buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
mara_p2018, 09/10/2018

Fara bulion, mai delicata...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Florica, 09/10/2018

EXCELENT !!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/01/2015

Super,imi place

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/01/2015

Minunata mai ales cu mamaliguta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/11/2014

Dar de ce să dăm cu oala de pământ? Ca nu avem decât una...

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Gheorghe, 09/10/2018

Păcat că nu se face singură

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 10/01/2017

E foarte buna, dar eu as renunta la bulion si la marar; as renunta la bulion pentru ca prefer gustul natural al verzei murate doar scazuta la cuptor cu boabe de piper si ulei iar mararul, dupa parerea mea se preteaza mai bine la varza cruda, nemurata, cea murata are deja aroma de la mararul uscat folosit la murare. Dar fiecare face cum crede, eu am spus cum mi-ar placea mie mai mult.

(2) (0) Abuz
15/01/2015

Super!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Varza cu bacon
Varza cu bacon
4 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Coleslaw - salata de varza si morcov
Coleslaw - salata de varza si morcov
4 porții
30 min
Foarte ușor
2.8 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Varza cu ciolan afumat
Varza cu ciolan afumat
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Varza dulce cu ciolan la cuptor
Varza dulce cu ciolan la cuptor
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Varza calita cu ciolan
Varza calita cu ciolan
8 porții
1h10m
Ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Salata indiana de varzaSalata indiana de varzaVarza – secretul tineretii vesnice?Varza – secretul tineretii vesnice?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: