Petitchef

VARZA DULCE CALITA

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Varza se curatea de frunzele exterioare si se taie fideluta.Ceapa se curata si se taie marunta.
    Mararul se spala, zvinta si toaca marunt.
    Rosiile se spala, se injumatatesc si se taie in cubulete marunte.
  • Sunca la fel se taie cubulete. Intr-o oala potriita masei de varza , se pune pe foc si se prajeste in ea sunca. Dupa ce sa prajit bine se scoate deoparte si daca este prea putin grasime lasata se mai daoga ceva si dupa ce este incinsa bine, se daoga ceapa.
  • Acesta se lasa sa se prajeasca , amestecind mereu sa nu se arda si cind a devenit sticloasa se adaoga si zaharul.Cind ceapa a prins culoarea caramel dorita se adaoga pe rind varza taiata fideluta.
  • Varza pusa in oala se amesteca bine si se pune capacul.Din cind in cind se amesteca sa nu se arda.
    Cind varza sa inmuiat si calit pe toate partile se daoga rosiile taiate marunt si se amesteca totul bine, eventual daca este necesar se adaoga ceva apa.
  • In continuare se adaoga restul ingredientelor ramase se amesteca bine si se lasa totul la foc domol sub capac si amestecind din cind in cind, pina ce varza este bine fiarta.
  • Cind totul este gata se scot crengutele de cimbru
    si frunzele de dafin,eventual se mai condimenteaza dupa gust si e poate servii.
    Ca atare cu piine proaspata , sau mamaliguta si o caciulita buna de smintina.
    Sau precum garnitura linga o bucatica de friptura.

Rețete inrudite

YouTube

Varza cu bacon


Poze

VARZA DULCE CALITA
VARZA DULCE CALITA - poza 2
VARZA DULCE CALITA - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

26/11/2013

Delicioasa reteta,acum am facuto

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/09/2013

Excelent! Imi place asa mult, fac din 2 verze. Ori mancam, ori ne cantarim. Ce am scris e pt. o singura persoana. Eu!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/07/2013

Buuuuna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/10/2013

Buna,arata bine,simpla si usoara.dar...de ce zahar,intreb si eu?

(0) (0) Abuz
14/10/2013

Bunaaaaa!!!!

(0) (0) Abuz
05/10/2013

Extraordinara.dar de ce zahar?

(0) (0) Abuz
28/09/2013

Ok

(0) (0) Abuz
23/06/2013

F buna !

(0) (0) Abuz
07/11/2012

Foarte buna!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Varza cu bacon
Varza cu bacon
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Sandwich cu pui marinat, salata de varza, rosii, busuioc
Sandwich cu pui marinat, salata de varza, rosii, busuioc
1 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu varză roșie și nucă
Paste cu varză roșie și nucă
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
Fruze de varză kale umplute (la cuptor)
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti! Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează