Petitchef

Varza calita cu carnati si bacon , in vas de lut

Felul principal
8 porții
2 ore
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Ingrediente:

.2 verze murate

.6-7 carnati afumati

.6-7 felii bacon

.2 cepe

.ulei

.piper boabe

.2-3 linguri pasta de rosii

.frunze de dafin

.boia

.marara uscat

.marar verde

.sare, piper

Preparare

  • Varza se lasa la desarat in apa rece cateva ore avand grija sa o mai schimbam din cand in cand.
    Taiem ceapa marunt si o calim in ulei.Peste ceapa calita punem pasta de rosii si un pahar cu apa .Adaugam putina boia , piper macinat si cimbru uscat.Amestecam bine si lasam sa dea in cateva clocote.
    Separat , dupa ce am desarat varza , o stoarcem de apa si apoi o taiem fideluta.Amestecam varza cu compozitia de mai sus si asezam totul in vasul de lut.Presaram cateva foi de dafin si cateva boabe de piper.Dam la cuptor iar cand varza este pe jumatate facuta adaugam feliile de bacon si carnatii pe care i-am intepat in cateva locuri cu ajutorul unei scobitori.Lasam sa se rumeneasca bine si apoi servim calda asezonata cu marar verdesi acompaniata cu mamaliguta si un ardei iute alaturi.
    P.s .Vasul de lut inainte de folosire trebuie sa stea cel putin 30 min . in apa rece.



Comentarii (23):

30/01/2015

Am o pofta nebuna de varza calita.am sa fac si eu pentru ca este de sezon, dar nu am vas de lut.....o fac in vas de teflon!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/01/2015

Excelenta merita 5 stele cu prisosinta,eu pun si un bol cu smantana pe masa ,optional.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
sergiu_s2013
sergiu_s2013, 30/01/2015

Cool♥

(0) (0) Abuz
08/01/2014

Mmmmmm

(0) (0) Abuz
06/01/2014

Chiar excelent.

(0) (0) Abuz
19/11/2013

Oala de lut in care facea bunica sarmale ,nu se tinea deloc in apa,...erau o bunatate,varianta cu apa e de la oala dacica brevetata de unguri

(0) (0) Abuz
28/03/2013

In oala de lut nu se gateste asa.Oala de lut trebuie pusa in apa rece cel putin 1/2 de ora.Astfel porii de lut se imbiba cu apa si la cuptor ,la caldura vor degaja aburi,astfel ca mincarea se face la abur.Mincarea este mult mai sanatoasa.Daca o calim si o bagam apoi in oala de lut uscata ,este ca si intr-o cratita obisnuita pusa pe aragaz.

(0) (0) Abuz
27/01/2013

Pare super!!!!!

(0) (0) Abuz
23/01/2013

Excelenta.

(0) (0) Abuz
22/01/2013

Super simplu si gustos !!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Varza cu bacon
Varza cu bacon
4 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Coleslaw - salata de varza si morcov
Coleslaw - salata de varza si morcov
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Carnati cu mamaliga
Carnati cu mamaliga
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Varza calita cu carnati de casa, in vas ceramic
Varza calita cu carnati de casa,in vas ceramic
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Varza calita cu carnati
Varza calita cu carnati
4 porții
1h20m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Varza calita cu carnati
Varza calita cu carnati
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: