Petitchef

Batoane din orez expandat

Ciocolata+ unt de arahide+ orez expandat. Amestecul perfect!

Gustări
6 porții
30 min
1 oră
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

6

Materiale

  • matrite tip batoane sau o forma mica dreptunghiulara.

Preparare

  • Etapa 1 - Batoane din orez expandat
    În primul rand, vom pregati orezul expandat (in cazul in care ati cumparat orez expandat, mergeti direct la pasul 3)
    Avem nevoie doar de o tigaie antiaderenta. Puneti-o la foc mare si, imediat ce tigaia este complet fierbinte, adaugati o mana de orez (acoperind suprafata tigaiei).

    Trucul pentru ca orezul sa se umfle si sa nu arda este sa miscati tigaia fara sa o luati de pe foc, astfel incat sa nu piarda căldura. (Lasati cate 2 secunde fara sa miscati, apoi agitati fara sa ridicati de pe foc)
  • Etapa 2 - Batoane din orez expandat
    Orezul, in cateva secunde, va incepe sa se umfle si sa sune ca si floricele, dar fara sa sara. Cand toate boabele sunt pufoase si usor prajite, turnati-le intr-un bol repede.
    Continuati sa faceti la fel cu restul de orez.
  • Etapa 3 - Batoane din orez expandat
    Topiti ciocolata si acoperiti baza mini-matritelor (daca nu aveti, puteti folosi o matrita dreptunghiulara si apoi la sfarsitul operatiunilor, taiati portiuni dreptunghiulare si veti avea batoane cu latimea dorita)
    Puneti la frigider 5 minute pentru ca ciocolata sa se intareasca.
  • Etapa 4 - Batoane din orez expandat
    Intre timp, Intr-un bol punem untul de arahide + miere + vanilia si incalzim 40 de secunde in cuptorul cu microunde.
  • Etapa 5 - Batoane din orez expandat
    Se toarna preparatul peste orez pufos si se adauga sarea. Se amesteca bine.
  • Etapa 6 - Batoane din orez expandat
    Scoateti matrita cu ciocolata intarita si turnati amestecul de orez in fiecare forma Apasati cu o lingura pentru a netezi suprafata.
  • Etapa 7 - Batoane din orez expandat
    Puneti la frigider 1 ora. Scoateti din forma si savurati.

Observații:

Va sfatuim sa le pastrati la frigider, deoarece la temperatura camerei puteti topi ciocolata si batoanele isi pot pierde fermitatea.

Poze

Batoane din orez expandat
Batoane din orez expandat - poza 2
Batoane din orez expandat - poza 3
Batoane din orez expandat - poza 4
Batoane din orez expandat - poza 5
Batoane din orez expandat - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Batoane energice de cereale
Batoane energice de cereale
12 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Batoane de cereale ușoare și extra crocante
Batoane de cereale ușoare și extra crocante
3 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Cereale de orez expandat cu ciocolata
Cereale de orez expandat cu ciocolata
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum sa faci orez expandat
Cum sa faci orez expandat
10 porții
10 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Kit pentru orez cu lapte si ciocolata
Kit pentru orez cu lapte si ciocolata
6 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Arancini sau mingiute de orez prajit Arancini sau mingiute de orez prajit De ce sa consumam orez brun? De ce sa consumam orez brun?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează