Batoane din orez expandat

votează acum
Gustări
Foarte ușor
1 h 30 m
311 Kcal

Ciocolata+ unt de arahide+ orez expandat. Amestecul perfect!

Ingrediente

6

Materiale

  • matrite tip batoane sau o forma mica dreptunghiulara.

Preparare

Preparare30 min
Timp așteptare1 oră
  • Batoane din orez expandat - Preparare etapa 1În primul rand, vom pregati orezul expandat (in cazul in care ati cumparat orez expandat, mergeti direct la pasul 3)
    Avem nevoie doar de o tigaie antiaderenta. Puneti-o la foc mare si, imediat ce tigaia este complet fierbinte, adaugati o mana de orez (acoperind suprafata tigaiei).

    Trucul pentru ca orezul sa se umfle si sa nu arda este sa miscati tigaia fara sa o luati de pe foc, astfel incat sa nu piarda căldura. (Lasati cate 2 secunde fara sa miscati, apoi agitati fara sa ridicati de pe foc)
  • Batoane din orez expandat - Preparare etapa 2Orezul, in cateva secunde, va incepe sa se umfle si sa sune ca si floricele, dar fara sa sara. Cand toate boabele sunt pufoase si usor prajite, turnati-le intr-un bol repede.
    Continuati sa faceti la fel cu restul de orez.
  • Batoane din orez expandat - Preparare etapa 3Topiti ciocolata si acoperiti baza mini-matritelor (daca nu aveti, puteti folosi o matrita dreptunghiulara si apoi la sfarsitul operatiunilor, taiati portiuni dreptunghiulare si veti avea batoane cu latimea dorita)
    Puneti la frigider 5 minute pentru ca ciocolata sa se intareasca.
  • Batoane din orez expandat - Preparare etapa 4Intre timp, Intr-un bol punem untul de arahide + miere + vanilia si incalzim 40 de secunde in cuptorul cu microunde.
  • Batoane din orez expandat - Preparare etapa 5Se toarna preparatul peste orez pufos si se adauga sarea. Se amesteca bine.
  • Batoane din orez expandat - Preparare etapa 6Scoateti matrita cu ciocolata intarita si turnati amestecul de orez in fiecare forma Apasati cu o lingura pentru a netezi suprafata.
  • Batoane din orez expandat - Preparare etapa 7Puneti la frigider 1 ora. Scoateti din forma si savurati.

Punctează această reţetă

Observații

Va sfatuim sa le pastrati la frigider, deoarece la temperatura camerei puteti topi ciocolata si batoanele isi pot pierde fermitatea.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 311Kcal
  • Carbo: 46g
  • Grăsimi: 10.6g
  • Grăsimi sat.: 4.1g
  • Proteine: 6.2g
  • Fibre: 2.5g
  • Zahăr: 20.8g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 12
Informații nutriționale pentru 1 porție (73g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: