Petitchef

Batoane din orez expandat

Gustări
6 porții
30 min
1 oră
Foarte ușor
Ciocolata+ unt de arahide+ orez expandat. Amestecul perfect!

Ingrediente

Numarul de porții: 6
150 gr orez expandat (sau orez cu bob lung daca doriti sa il faceti in casa)

80 gr unt de arahide

10 gr miere

1 lingurita vanilie

sare

100 gr ciocolata

Materiale

matrite tip batoane sau o forma mica dreptunghiulara.

Preparare

  • Etapa 1 - Batoane din orez expandat
    În primul rand, vom pregati orezul expandat (in cazul in care ati cumparat orez expandat, mergeti direct la pasul 3)
    Avem nevoie doar de o tigaie antiaderenta. Puneti-o la foc mare si, imediat ce tigaia este complet fierbinte, adaugati o mana de orez (acoperind suprafata tigaiei).

    Trucul pentru ca orezul sa se umfle si sa nu arda este sa miscati tigaia fara sa o luati de pe foc, astfel incat sa nu piarda căldura. (Lasati cate 2 secunde fara sa miscati, apoi agitati fara sa ridicati de pe foc)
  • Etapa 2 - Batoane din orez expandat
    Orezul, in cateva secunde, va incepe sa se umfle si sa sune ca si floricele, dar fara sa sara. Cand toate boabele sunt pufoase si usor prajite, turnati-le intr-un bol repede.
    Continuati sa faceti la fel cu restul de orez.
  • Etapa 3 - Batoane din orez expandat
    Topiti ciocolata si acoperiti baza mini-matritelor (daca nu aveti, puteti folosi o matrita dreptunghiulara si apoi la sfarsitul operatiunilor, taiati portiuni dreptunghiulare si veti avea batoane cu latimea dorita)
    Puneti la frigider 5 minute pentru ca ciocolata sa se intareasca.
  • Etapa 4 - Batoane din orez expandat
    Intre timp, Intr-un bol punem untul de arahide + miere + vanilia si incalzim 40 de secunde in cuptorul cu microunde.
  • Etapa 5 - Batoane din orez expandat
    Se toarna preparatul peste orez pufos si se adauga sarea. Se amesteca bine.
  • Etapa 6 - Batoane din orez expandat
    Scoateti matrita cu ciocolata intarita si turnati amestecul de orez in fiecare forma Apasati cu o lingura pentru a netezi suprafata.
  • Etapa 7 - Batoane din orez expandat
    Puneti la frigider 1 ora. Scoateti din forma si savurati.

Video

YouTube

Observații:

Va sfatuim sa le pastrati la frigider, deoarece la temperatura camerei puteti topi ciocolata si batoanele isi pot pierde fermitatea.

Poze

Batoane din orez expandat, poza 1Batoane din orez expandat, poza 2Batoane din orez expandat, poza 3Batoane din orez expandat, poza 4Batoane din orez expandat, poza 5Batoane din orez expandat, poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Batoane cu ovaz
Batoane cu ovaz
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Batoane de granola
Batoane de granola
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Batoane dots
Batoane dots
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Batoane energice de cereale
Batoane energice de cereale
12 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Kit pentru orez cu lapte si ciocolata
Kit pentru orez cu lapte si ciocolata
6 porții
50 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Mirinul sau vinul dulce din orezMirinul sau vinul dulce din orezOrez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelul

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: