Fursecuri ghriba cu migdale și nucă de cocos, un clasic marocan

Gustări
Foarte ușor
35 min
165 Kcal

Dacă nu ați încercat niciodată Ghriba cu nucă de cocos, nu trebuie ratați ocazia. Acești biscuiți mici, pe cât de simpli, pe atât de gustoși, sunt una dintre acele rețete tradiționale de patiserie marocană care poate fi pregătită într-o clipită și care îți face ziua mai frumoasă. Sunt făcuți cu nucă de cocos rasă, zahăr pudră și ou. Nu au unt sau făină, dar sunt fragezi și au un interior umed care îi face foarte plăcuți. În Maroc, acestea sunt un clasic, mai ales în timpul Ramadanului sau Sărbătoarii Mielului, când umplu tăvile împreună cu alte dulciuri de casă precum briouats de migdale sau coarnele de gazelă cu umplutura lor delicată de migdale și parfumul inconfundabil de flori de portocal. De asemenea, sunt perfecte cu un bun ceai maur după-amiază sau pentru a fi împărțite cu familia în orice zi. Printre mâncărurile dulci marocane, aceasta este una dintre cele mai simple și mai populare. Rețetele variază în funcție de regiune și de familie, dar toate au un lucru în comun: sunt irezistibile.

Ingrediente

12

Materiale

  • Bol mare
  • tel
  • Spatulă de silicon sau lingură de lemn
  • Hârtie de copt (hârtie pergament)
  • răzătoare