Petitchef

Fursecuri cu nuca de cocos (tavalita cu nuca de cocos)

Desert
6 porții
15 min
30 min
Foarte ușor
FURSECURI CU NUCA DE COCOS (Tavalita cu nuca de cocos)
  • (4.67/5 - 6 voturi)
  • 1
FURSECURI CU NUCA DE COCOS (Tavalita cu nuca de cocos)
 

Ingrediente

Numarul de porții: 6

blat:

300 g zahar pudra

1 pac./esenta vanilie

35 g miere de albine

3 oua

100 g unr/marg

450 g faina

1 priza sare

20 g praf copt

esenta rom

200 g lapte


glazura:

250 g zahar tos

250 g unt

30 g cacao

300 g lapte

100 g ciocolata optional

rom

Preparare

  • blat:
    Faina se amesteca cu praful de copt. Untul se freaca cu miererea, zaharul, zaharul/esenta de vanilie si rom, sarea si ouale puse pe rind. In continuare mixeaza aternativ laptele si faina.
  • Aceasta masa se toarna intr-o tava cu dimensiuna de ca.25x40cm, captusita cu hirtie de copt. Totul se coace la 180°C ca. 35-40 minute.
  • Dupa coacere se lasa 10 minute. in tava, dupa care se rastoarna pe un gratar de bucatarie, se trage hirtia jos si s elasa sa se racesca complet.Eventual chiar de pe o zi pe alta.
  • Blatul se taie un bucati de marime si forma dorite si cu ajutorul unei furculite se scufunda in urmatoarea glazura si bucatica cu bucatica se tavaleste in fulgi de cosos si se pune pe un platoru.


Comentarii:

21/09/2011

Buuune

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Deserturi cu nuca de cocosDeserturi cu nuca de cocosMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiUleiul din nuca de cocos - un aliment complexUleiul din nuca de cocos - un aliment complex

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: