Petitchef

Tartă cu bezea cu lămâie

Vrei o felie de tartă cu bezea cu lămâie? Fă-o singur! Ușor de făcut, te vom ajuta pas cu pas în realizarea acestui desert de neratat :-)
O prăjitură de casă, un lemon curde perfect și acidulat, o frumoasă bezea italiană: cum să-i reziști?! O rețetă pentru succes garantat ;-)

Desert
12 porții
2 ore
20 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

12

Aluatul sablée :

Crema de lămâie:

Bezea italiană:

Materiale

  • Formă pentru tartă cu diametrul de 28 cm
  • Termometru pentru gătit
  • tel
  • pungă de patiserie (opțional)
  • Torță (opțional)

Preparare

  • Etapa 1 - Tartă cu bezea cu lămâie
    Aluatul sablée :
    Într-un castron de salată punem untul, zahărul pudră, zahărul vanilat, sarea și pudra de migdale. Amestecați pentru a obține o „cremă” omogenă. Apoi adăugați oul întreg și amestecați bine. Ar trebui să aveți un amestec ușor cu cocoloașe. La final adăugăm faina și amestecam cu mâna pentru a obține un aluat omogen.
  • Etapa 2 - Tartă cu bezea cu lămâie
    Înfășurați aluatul în folie de plastic și lăsați-l la frigider pentru 1 oră. (nu strângeți aluatul, va dura mult mai mult până se răcește).
  • Etapa 3 - Tartă cu bezea cu lămâie
    Întindeți aluatul și puneți-l în tava de tartă și înțepați fundul cu o furculiță. Dați la frigider pentru 30 de minute, apoi pentru 20 de minute la 180°C.
  • Etapa 4 - Tartă cu bezea cu lămâie
    Crema de lămâie:
    Se amestecă ouăle cu zahărul și amidonul de porumb.
    Adăugați sucul de la 2 lămâi și coaja de la 1 lămâie. Se amestecă bine, apoi se îngroașă la foc mediu/mare, amestecând continuu cu telul.
  • Etapa 5 - Tartă cu bezea cu lămâie
    Odată ce crema s-a îngroșat, se ia de pe foc și se adaugă untul, tăiat bucăți. Se amestecă până se încorporează bine și se adaugă sucul de la 1 lămâie. Amestecați bine.
  • Etapa 6 - Tartă cu bezea cu lămâie
    Turnați această cremă în baza tartei și neteziți suprafața. Dați la frigider pentru 1 oră.
  • Etapa 7 - Tartă cu bezea cu lămâie
    Bezeaua italiană:
    Într-o cratiță se pune zaharul și apa și se aduce la fierbere. Odată ce amestecul fierbe, puneți termometrul: acest sirop trebuie să ajungă la 115°C.
  • Etapa 8 - Tartă cu bezea cu lămâie
    În timp ce siropul se încălzește, începeți să bateți albușurile: ar trebui să înceapă să facă spumă. Odată ce siropul a ajuns la 115°C, se adaugă în fir peste albușuri în timp ce telul continuă să le bată.
  • Etapa 9 - Tartă cu bezea cu lămâie
    Apoi lăsați-l să bată la viteză mare. Bezeaua va fi gata când vasul care o conține nu mai este fierbinte. Acest lucru poate dura aproximativ 10 minute.
  • Etapa 10 - Tartă cu bezea cu lămâie
    Umpleți o pungă de patiserie prevăzută cu o duză canelată cu bezea și turnați bezea pe tarta răcită.
    Dacă nu aveți o pungă, puteți pur și simplu să întindeți bezeaua pe tartă cu o spatulă.
  • Etapa 11 - Tartă cu bezea cu lămâie
    În cele din urmă, ardeți bezeaua folosind o torță.
    Dacă nu ai un torță, pune tarta la cuptor sub grătar timp de 5 minute.
  • Etapa 12 - Tartă cu bezea cu lămâie
    Gata!

Observații:

La pâte sablée : aveți grijă, acesta nu este un aluat care necesită o frământare severă, dimpotrivă! Pur și simplu încorporează ingredientele pentru a avea un aluat omogen, dar nu-l lucra mai mult decât este necesar, altfel riști să ai un aluat fragil sau nisipos.
Dacă marginile tartei tale nu sunt foarte îngrijite la ieșirea din cuptor, nu ezita să folosești un cuțit pentru a niformiza totul.

Crema de lămâie: adăugarea sucului de lămâie după ce crema s-a îngroșat nu este foarte convențională, dar va da mai multă aciditate cremei, care este esențială într-o tartă cu bezea cu lămâie. Dacă vi se pare prea acid, adăugați sucul de la a 3-a lămâie cu ouăle, la început.

Unt: Dacă doriți să reduceți cantitatea de unt, puteți, dar va trebui să adăugați amidon de porumb pentru a menține crema.

Bezea italiană: este mai bine să folosiți albușul de ou la temperatura camerei, care va crește mai bine. Temperatura trebuie să ajungă într-adevăr la 115°C pentru a găti bine albușul și a-i oferi acea textura de marshmallow pe care o iubim atât de mult. Chiar dacă vi se pare prea dulce, este important recomandat să nu schimbați proporțiile acestei rețete, care sunt ideale pentru textura perfectă a bezelei tale.

Poze

Tartă cu bezea cu lămâie
Tartă cu bezea cu lămâie - poza 2
Tartă cu bezea cu lămâie - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu lamaie - petitchef
Tarta cu lamaie - petitchef
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu rubarba
Tarta cu rubarba
10 porții
1 oră
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tarta cu caise fara gluten
Tarta cu caise fara gluten
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu smochine - petitchef
Tarta cu smochine - petitchef
7 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Sa vorbim despre Guacamole! Sa vorbim despre Guacamole! Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează