Petitchef

Tarta cu rubarba

Gustări
10 porții
30 min
30 min
Foarte ușor
Tarta sau prajitura rasturnata cu rubarba cum vrei sa ii spuneti, este desertul perfect! Blat pufos din pandispan, usor insiropat, iar deasupra un strat dulce- acrisor.

Ingrediente

Numarul de porții: 10
500 gr de rubarba

50 gr zahar brun

1/2 lamaie

4 oua

80 gr zahar

1 plic zahar vanilat

100 gr faina

1 plic praf de copt

1 praf de sare

75 gr pudra de migdale

50 gr unt

Materiale

forma copt patrata 20x20cm

Preparare

  • Etapa 1 - Tarta cu rubarba
    Taiati capetele rubarbei bine spalate, apoi taiati bucati cat lungimea tavii de copt. Decojiti si curatati bine aceste sectiuni.
  • Etapa 2 - Tarta cu rubarba
    Puneti zahar brun la baza formei de copt.
  • Etapa 3 - Tarta cu rubarba
    Puneti bucatile de rubarba peste zahar, apoi stropiti cu suc de lamaie.
  • Etapa 4 - Tarta cu rubarba
    Amestecati ouale cu zaharul si zaharul vanilat.
  • Etapa 5 - Tarta cu rubarba
    Adaugati faina, praful de copt, sarea si pudra de migdale si amestecati bine.
  • Etapa 6 - Tarta cu rubarba
    La final adaugati untul topit.
  • Etapa 7 - Tarta cu rubarba
    Se toarna peste rubarba si se niveleaza.
  • Etapa 8 - Tarta cu rubarba
    Coaceti 30 minute la 180°C.
  • Etapa 9 - Tarta cu rubarba
    Scoateti din forma dupa ce s-a racit.Gata!

Video

YouTube


Comentarii:

Orhiza, 15/05/2018

O rețetă simplă,gustoasă și ușor acrisoara.

(2) (0) Abuz
Justme, 15/05/2018

Naspa

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Tarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: