Humus cu ceapa

(4.38/5 - 127 voturi)
18 comentarii

Humusul a devenit preferatul nostru de cand am ajuns in Canada, am cumparat de cateva ori si de multa vreme nu lipseste pe masa noastra la micul dejun. Dar pentru ca am vrut sa fac si un humus “home made” am decis sa incerc aceasta reteta si mi-a iesit super delicios. Preferatul nostru este cel cu ceapa caramelizata asa ca poftiti reteta :-)

  • Humus cu ceapa
  • Humus cu ceapa, Poza 2
  • Humus cu ceapa, Poza 3
Tipul rețetei: Antreuri
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 10 minute
Timpul de gătire: 0 minute
Gata în: 10 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente

o conserava naut (600 sau 800gr)

2 - 3 catei de usturoi

o ceapa medie

sucul de la jumatate de lamaie

sare

100 ml ulei

2 linguri tahini (pasta de susan)

boia pentru ornat

Preparare

Etapa 1

Scurgem nautul si oprim o cana de zeama pentru a-l mai dilua cand il mixam.

Etapa 2

Punem nautul in robotul de bucatarie si il mixam pana cand devine ca o pasta.

Etapa 3

Adaugam sarea, uleiul, usturoiul pisat si pasta de susan si amestecam bine apoi gustam de sare.

Etapa 4

Adaugam si zeama de la o jumatate de lamaie si potrivim de gust, daca mai trebuie, mai adaugam.

Etapa 5

Adaugam putin lichid din conserva si amestecam pana cand obtinem consistenta dorita.

Etapa 6

Calim o ceapa in cateva linguri de ulei si o lasam sa se caramelizeze putin dupa care punem in robot o parte din ea mixand bine si lasam putin pentru ornat.

Etapa 7

Rasturnam humusul intr-un castronel si ornam cu ceapa ramasa si cu putina boia dulce.
Pofta buna!




Punctează această reţetă:

Comentarii (18):

5 / 5
Postat 01/04/2013, 18:57

Humusul este o pasta facuta din naut fiert, reteta fiind originara din Estul mijlociu, se prepara in special cu pasta de Tahini (pasta din seminte de susan) care ii da un gust deosebit, zeama de lamaie, usturoi si diferite condimente, in functie de aroma care vrem sa i-o dam. Exista humus cu ulei de masline, cu ceapa caramelizata, cu usturoi copt sau crud, cu pasta de masline si lista poate continua.

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 01/11/2015, 10:29

Humusul e mai gustos daca folosim naut fiert si nu din conserva. Ceva insa nu e in regula la reteta asta. Ceapa prajita adaugata deasupra este o adaptare "romaneasca" a retetei, preluata de la fasolea batuta... La humus nu se foloseste niciodata ceapa. Deasupra se poate picura putin ulei de masline si adauga cateva boabe intregi de naut.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 31/10/2015, 20:14

Imi place mult humus-ul. Am inceput sa-mi prepar singura nautul fiert. Fierb cate l kg si fac pasta si mai pun in congelator inca doua pungute pentru alte ocazii. Voi incerca si cu ceapa caramelizata, trebuie sa fie tare bun.

(1) (0) Abuz
1 / 5
Postat 01/11/2015, 02:14

Numai rahat nu mancati! Natie de mancai! Si comentariile sunt dezastruoase.. Foarte gustos.. Da de unde stiti ma ca e gustos daca inca nu a-ti incercat? Ai printat pagina si ai mancat-o? Ti-a placut?

(0) (1) Abuz
5 / 5
Postat 06/02/2015, 23:14

Î-mi place . Am făcut si eu odată, dar este mai bun cel preparat gata , pe care l-am mâncat in Canada. Încerc sa mai fac din nou..in perioada postului.

(1) (0) Abuz
atena_p2014
5 / 5atena_p2014
Postat 01/11/2015, 20:44

Fac de cativa ani humus.Imi fierb singura nautul si il pregatesc arabeste.Este minunat,nu face gaze si il fierb 1 ora in oala sub presiune.Incercati!

(0) (0) Abuz
3 / 5ARH. DAN FILIMON
Postat 26/03/2013, 11:30

Ceapa cu boia e inventie romaneasca de la fasole batuta...pana nu si-a pus romanul pecetea, nu s-a lasat !

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 25/03/2013, 22:02

Pasta de susan se gaseste la Auchan la raionul cu produse internationale sau la Cora, Real...

(1) (0) Abuz
5 / 5
Postat 05/04/2013, 23:50

MINUNATA RETETA!
ABIA ASTEPT SA O FAC SI EU! :)

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 25/03/2013, 17:32

Si mie imi place humusul! super!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale