Petitchef

Humus cu ceapa

Humusul a devenit preferatul nostru de cand am ajuns in Canada, am cumparat de cateva ori si de multa vreme nu lipseste pe masa noastra la micul dejun. Dar pentru ca am vrut sa fac si un humus “home made” am decis sa incerc aceasta reteta si mi-a iesit super delicios. Preferatul nostru este cel cu ceapa caramelizata asa ca poftiti reteta :-)

Antreuri
6 porții
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Scurgem nautul si oprim o cana de zeama pentru a-l mai dilua cand il mixam.
  • Punem nautul in robotul de bucatarie si il mixam pana cand devine ca o pasta.
  • Adaugam sarea, uleiul, usturoiul pisat si pasta de susan si amestecam bine apoi gustam de sare.
  • Adaugam si zeama de la o jumatate de lamaie si potrivim de gust, daca mai trebuie, mai adaugam.
  • Adaugam putin lichid din conserva si amestecam pana cand obtinem consistenta dorita.
  • Calim o ceapa in cateva linguri de ulei si o lasam sa se caramelizeze putin dupa care punem in robot o parte din ea mixand bine si lasam putin pentru ornat.
  • Rasturnam humusul intr-un castronel si ornam cu ceapa ramasa si cu putina boia dulce.
    Pofta buna!

Rețete inrudite

YouTube

Humus cu avocado


Poze

Humus cu ceapa
Humus cu ceapa - poza 2
Humus cu ceapa - poza 3

Întrebări:




Comentarii (19):

laura, 11/06/2018

Nu vad de ce ar fi interzis sa adaptam o reteta noua gustului nostru... romanesc; presupun ca asa au luat nastere, de fapt, retetele; ce e rau in a-si pune romanul pecetea????

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/10/2016

;)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/11/2015

Humusul e mai gustos daca folosim naut fiert si nu din conserva. Ceva insa nu e in regula la reteta asta. Ceapa prajita adaugata deasupra este o adaptare "romaneasca" a retetei, preluata de la fasolea batuta... La humus nu se foloseste niciodata ceapa. Deasupra se poate picura putin ulei de masline si adauga cateva boabe intregi de naut.

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
04/02/2015

Bun si sanatos!!!!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
atena_p2014
atena_p2014, 01/11/2015

Fac de cativa ani humus.Imi fierb singura nautul si il pregatesc arabeste.Este minunat,nu face gaze si il fierb 1 ora in oala sub presiune.Incercati!

(0) (0) Abuz
01/11/2015

Numai rahat nu mancati! Natie de mancai! Si comentariile sunt dezastruoase.. Foarte gustos.. Da de unde stiti ma ca e gustos daca inca nu a-ti incercat? Ai printat pagina si ai mancat-o? Ti-a placut?

(0) (5) Abuz
31/10/2015

Imi place mult humus-ul. Am inceput sa-mi prepar singura nautul fiert. Fierb cate l kg si fac pasta si mai pun in congelator inca doua pungute pentru alte ocazii. Voi incerca si cu ceapa caramelizata, trebuie sa fie tare bun.

(1) (0) Abuz
06/02/2015

Î-mi place . Am făcut si eu odată, dar este mai bun cel preparat gata , pe care l-am mâncat in Canada. Încerc sa mai fac din nou..in perioada postului.

(1) (0) Abuz
05/04/2013

MINUNATA RETETA!
ABIA ASTEPT SA O FAC SI EU! :)

(0) (0) Abuz
01/04/2013

Humusul este o pasta facuta din naut fiert, reteta fiind originara din Estul mijlociu, se prepara in special cu pasta de Tahini (pasta din seminte de susan) care ii da un gust deosebit, zeama de lamaie, usturoi si diferite condimente, in functie de aroma care vrem sa i-o dam. Exista humus cu ulei de masline, cu ceapa caramelizata, cu usturoi copt sau crud, cu pasta de masline si lista poate continua.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Humus de ardei roșu
Humus de ardei roșu
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Humus in stil turcesc
Humus in stil turcesc
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Humus cu avocado
Humus cu avocado
4 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Humus cu morcov
Humus cu morcov
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Humus cu sfecla rosie
Humus cu sfecla rosie
4 porții
5 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Gradina de paste (humus si legume mici)
Gradina de paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati 10 solutii sa scapi de mirosul neplacut de ceapa si usturoi crud 10 solutii sa scapi de mirosul neplacut de ceapa si usturoi crud

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează